Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

VIDEO: Zilele Municipiului Focşani, între 4 şi 7 iulie




   Manifestările vor cuprinde: Festivalul Internațional de Folclor „Plaiurile Mioriței”, Festivalul de Dans „Ritm”, Festivalul Coral Internațional „Pastorala”, competiții sportive și spectacole. Timp de patru zile, Bulevardul Unirii va fi închis.

   Primarul Decebal Bacinschi a anunțat ieri programul oficial al Zilelor Municipiului Focșani, care vor avea loc săptămâna viitoare, de joi, 4 iulie, până duminică, 7 iulie. Programul manifestărilor este foarte diversificat și încărcat în cele patru zile de sărbătoare, cuprinzând activități culturale, competiții sportive (futsal, tenis de câmp, șah, arte marțiale, box, judo), premierea olimpicilor și a cuplurilor de aur, spectacole folclorice, un simpozion și o lansare de carte.
    Cele trei festivaluri care vor fi „coloana vertebrală” a Zilelor Municipiului Focșani din acest an sunt: Festivalul Internațional de Folclor „Plaiurile Mioriței”, Festivalul Coral Internațional „Pastorala” și Festivalul de Dans „Ritm”. Ansamblurile folclorice invitate la Focșani vor susține spectacole atât în Piața Unirii, cât și în cartiere, în Piața Gării, la Mausoleul din Sud și la Piața Moldovei. Formațiile folclorice din Cehia, Republica Moldova, dar și din țară, vor susține o paradă în Piața Unirii și în Piața Gării. La Festivalul Folcloric „Plaiurile Mioriței” vor participa ansamblurile: „Codru” din Orhei, Republica Moldova, „Pisecan” din Cehia, ansamblul minorității ucrainene „Kolomeika” din Siret, ansamblul minorității turco-tătare „Karasu” din Medgidia, ansamblul comunității elene „Kymata” din Ploiești. Vor mai susține spectacole Fanfara „Trandafirul” din Suceava, interpreții de muzică populară Floarea Calotă, Cristian Pomohaci și Ansamblul Folcloric „Å¢ara Vrancei”.
    În fiecare seară, de joi până duminică, pe scena din Piața Unirii va avea loc și câte un spectacol cu artiști cunoscuți. „Suntem în discuții cu societăți de impresariat ca să aducem 2-3 formații care să evolueze în fiecare seară pe scena din Piața Unirii, în spectacol”, a specificat primarul Decebal Bacinschi.
    În toate cele patru zile în care se vor desfășura Zilele Municipiului Focșani, Bulevardul Unirii va fi închis circulației rutiere, între străzile Mr. Gh. Pastia și Åžtefan cel Mare. Bulevardul central va fi închis de miercuri seara, la ora 20.00, pentru a permite desfășurarea acțiunilor de organizare.
    Consiliul Local al Municipiului Focșani a alocat pentru Zilele Municipiului suma de 350.000 lei din bugetul local, în care sunt incluse cazarea, masa și deplasările participanților, precum și acordarea de premii.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?