Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Cadrele medicale din Vrancea nu vor intra în grevă de la 1 iulie


   Angajații sistemului sanitar vrâncean nu cred că vor intra în grevă generală de la 1 iulie, așa cum a anunțat, ieri, președintele Colegiului Medicilor, medicul Vasile Astărăstoae. Liderul Sanitas Vrancea, Claudiu Grosu, spune că în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Ministerului Sănătății, ce a avut loc săptămâna trecută, ministrul a promis că va face toate eforturile pentru ca salariații din sistem să își primească lefurile la timp. „Momentan nu am primit nicio hotărâre a Federației Sanitas în privința unui protest iminent în Sănătate. Săptămâna trecută a avut loc o întâlnire între reprezentanții Federației și cei ai Ministerului Sănătății, care au anunțat că vor face demersuri către ma-nagerii de spitale ca să plătească drepturile integrale ale salariaților. Nu cred că într-un timp atât de scurt s-a întâmplat ceva atât de grav încât să declanșeze proteste”, spune Claudiu Grosu. 
   Nici medicii de la cea mai mare unitate spitalicească din județ nu se gândesc, deocamdată, să intre în grevă. Managerul Spitalului Județean de Urgență Focșani, Constantin Mîndrilă, spune că angajații și-au primit salariile și niciun cadru medical nu a anunțat că intenționează să facă grevă. „Medicii nu mi-au zis că au de gând să facă vreo grevă. Noi am făcut eforturi și le-am acordat toate drepturile salariale, inclusiv sporuri și tichete de masă. Într-adevăr, sunt și nemulțumiri, care fac referire la grila de salarizare, la condiții mai bune de lucru, nemulțumiri vechi”, ne-a declarat Constantin Mîndrilă. 
   Potrivit presei centrale, medicul Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor din România, a anunțat că de la 1 iulie medicii, alături de medicii dentiști și reprezentanții camerei federative a medicilor, asistenților și moașelor, ai Sanitas și ai pacienților vor demara acțiuni de protest pentru restabilirea demnității profesionale. Doleanțele medicilor sunt: creșterea bugetului pentru Sănătate la rectificarea bugetară; scoaterea medicilor, ca salarizare, din sistemul bugetar; respectarea legii 95/2006 privind înștiințarea în prealabil a Colegiului Medicilor de declanșarea urmăririi penale împotriva unui medic și creșterea graduală a veniturilor în sistemul sanitar.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?