Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Ponta: Buşoi are capacitatea de a reforma CNAS


   Premierul Victor Ponta și-a exprimat încrederea vineri că europarlamentarul liberal Cristian Bușoi, numit la șefia CNAS, are capacitatea de a eficientiza instituția, afirmând că aceasta este principala sarcină trasată. „Am considerat că e un om care cunoaște foarte bine sistemul. A stat în ultimii ani la Bruxelles și de multe ori, în Parlamentul European, s-a ocupat de aceste probleme. E un om tânăr. E și medic și jurist și, sincer să fiu, cred că are capacitatea de a reforma Casa Națională și de a o face să funcționeze cât mai bine”, a declarat șeful Executivului.
   Premierul Victor Ponta a anunțat joi că îl va propune în funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pe europarlamentarul PNL Cristian Bușoi, după ce Doru Bădescu și-a prezentat demisia din acest post, în urma scandalului privind numirea lui Lucian Duță în CA al CNAS din partea Administrației Prezidențiale. Decizia privind eliberarea din funcția de membru al Consiliului de Administrație și de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a lui Doru Bădescu a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.
   Cristian Bușoi a declarat că va solicita un audit intern, după care, împreună cu șeful Executivului și cu ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, va stabili prioritățile mandatului. El a susținut de asemenea că va fi preocupat ca instituția pe care o conduce să fie mai transparentă și mai apropiată de cei cu care trebuie să comunice – cetățeni și presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?