Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Crucea Roşie Vrancea te ajută să ocupi un loc de muncă în Germania


   Orice femeie din județul nostru poate obține un loc de muncă în Germania, cu sprijinul Filialei de Cruce Roșie Vrancea, dacă a absolvit cursul de surori voluntare de Cruce Roșie și/sau de Îngrijire la domiciliu, sau dacă are studii de asistent medical. Condiția impusă este ca solicitantele să cunoască limba germană cel puțin la nivel conversațional de bază. Acest lucru este posibil ca urmare a proiectului „Schimbă-ți viața – Formare/calificare/recalificare în vederea ocupării unui loc de muncă în străinătate, în domeniul socio-medical”, derulat de Filiala de Cruce Roșie Vrancea.
   „Le așteptăm pe toate femeile care doresc să beneficieze de acest proiect, în perioada 3-10 iunie, în intervalul 9.00-16.00 a fiecărei zile lucrătoare, de luni până vineri, cu următoarele documente: copie CI, CV în formă europeană, copie acte studii, adeverință de la medic privind starea de sănătate. Odată cu depunerea actelor va avea loc un scurt interviu și le vor fi acordate informații suplimentare”, a declarat Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea.
    Femeile care nu au urmat cursurile amintite mai sus, dar care vor să se formeze în domeniul îngrijiri la domiciliu, asistent personal, surori voluntare de Cruce Roșie, se pot înscrie la acest gen de cursuri la sediul Filialei de Cruce Roșie Vrancea cu sediul în strada Dimitrie Cantemir, nr. 5 din Focșani, cu posibilitatea efectuării stagiului de practică în Germania. Tot la sediul instituției vrâncene de caritate, cursantele care nu cunosc deloc limba germană pot urma, în paralel, un curs în acest sens, iar pentru cele deja formate se organizează un curs special. „Angajatorii dau posibilitatea angajatelor să-și îmbunătățească competențele lingvistice la locul de muncă, iar cele care vin la cursul de formare, au această oportunitate pe perioada efectuării stagiului de practică în Germania.Toate femeile interesate de formare în acest domeniu și de ocuparea unui loc de muncă în Germania sunt așteptate la sediul Filialei pentru a primi informații în detaliu cu privire la eventualele costuri legate de cursurile de formare, de limbă, de transport, de cazare și masă pe perioada stagiului de practică, dar și pentru perioada timpului de probă pentru cele care sunt angajate și pentru care angajatorii germani sunt dispuși la facilități, chiar și de ordinul gratuității pe perioade determinate”, a detaliat Rodica Davidean.
    Se pot număra printre beneficiarele acestui proiect femeile care îndeplinesc următoarele condiții: este motivată pentru domeniul de activitate; este formată în domeniu și/sau are disponibilitatea de a participa la cursul de formare; este o persoană echilibrată și integră, are o fire voluntară, adică posedă voință, este hotărâtă, tenace, nu renunță ușor la îndeplinirea unui obiectiv major în viață; are spirit de echipă; este preocupată de perfecționarea proprie, participând și trecând testările cursurilor de formare; are acordul familiei, după caz. „În cadrul acestui proiect, în perioada 3-19 iunie 2013, doamna Marlies Bartkiewitz-Schmid, din Germania, cu o experiență internațio-nală impresionantă de training of nursing staff(trainer/lector în domeniul îngrijirii socio-medicale) în Canada, Elveția, Anglia, Pakistan, Indonezia, Georgia, va superviza formarea femeilor care vor dori să se califice în acest domeniu, suplimentar noțiunilor din programa cursului, diseminând modele de bună practică, participând zilnic la cursuri și la toate celelalte activități din proiectele Crucii Roșii Vrancea”, a subliniat Rodica Davidean.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?