Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: Poliţistul Sorin Mircea Ifrim a fost condus pe ultimul drum


   Zi tristă, ieri, pentru familia, rudele, cunoscuții și colegii agentului șef principal de poliție Sorin Mircea Ifrim, polițistul care s-a stins din viață sâmbătă, la Spitalul Militar Focșani, în timp ce era operat. La înmormântare a participat și comisarul șef Victor Norocea, prim-adjunct al IPJ Vrancea, dar și șefii mai multor servicii din cadrul instituției. La ora 10.00, sicriul cu trupul neînsuflețit al polițistului a plecat de acasă spre Biserica „Cuvioasa Parascheva” din Adjud. 
   După slujba oficiată de doi preoți, șeful Poliției Municipiului Adjud, comisarul  șef Ionel Bâtcă a spus câteva cuvinte despre colegul său. „Ne-am adunat astăzi, aici, membri ai familiei, rude, prieteni și cunoștințe, pentru a-l conduce pe ultimul drum pe cel care a fost agent șef principal de poliție Ifrim Mircea Sorin, om de mare noblețe sufletească, blând și omenos, de înaltă ținută morală și probitate profesională, devotat profesiei de polițist, dăruit pe deplin familiei și țelurilor pe care le-a avut în viață și care, la numai 41 de ani, ne-a părăsit pentru totdeauna, lăsând în sufletele noastre un gol imens, sentimente de tristețe și regrete eterne”, a spus comisarul șef Bâtcă. 
   El a adăugat că cel care a plecat mult prea devreme dintre noi, și-a făcut din apărarea adevărului și a dreptății un țel în viață. El a urmat cursurile Åžcolii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, școală pe care a absolvit-o pe 1 decembrie 1991 cu rezultate foarte bune. Åžeful Poliției Municipiului Adjud a adăugat că înainte de a fi polițist, agentul șef principal de poliție Sorin Mircea Ifrim a fost sportiv de performanță, obținând ani la rând titlul de vicecampion național la judo. „După absolvirea școlii de poliție, a fost repartizat la Poliția Municipiului Adjud, unde a lucrat ca agent de ordine publică și sectorist până în anul 2001, iar mai apoi la structura Cazier Judiciar și Evidență Operativă. În cei 22 de ani de activitate, pentru rezultate bune și foarte bune a fost recompensat de 13 ori cu sume în bani, de 2 ori a primit salariul de merit, iar activitatea sa, în proporție de 80%, a fost apreciată cu calificativul «Foarte bun»”, a adăugat comisarul șef Bâtcă. 
Decorat cu semnul onorific „În serviciul Patriei”
 
   Agentul șef principal de poliție Sorin Mircea Ifrim a fost apreciat pentru modul în care și-a desfășurat activitatea, iar în anii 2007 și 2012 a fost decorat prin ordin al ministrului cu semnul onorific „În serviciul patriei”. „Lovit de o boală necruțătoare, nu a pregetat să depună eforturi până în ultimul moment pentru îndeplinirea în bune condiții a sarcinilor de serviciu, atrăgând respectul și aprecierea tuturor. Sensibil la greutățile și nevoile altora, i-a ajutat în măsura posibilităților sale, lăsând în urmă imaginea unui om cinstit, sociabil și prietenos. 
Prin clipe grele trec familia și soția, cărora le-a dedicat cele mai frumoase clipe și i-a sprijinit în realizarea a ceea ce și-au propus. Dispariția lui este și pentru colegii de serviciu o grea pierdere”, a transmis șeful de la Adjud. 
Åži-a rugat colegii să aibă grijă de Cazier, până se întoarce el
   Polițistul nu s-a gândit nicio secundă că sfârșitul ar putea fi atât de aproape. De pe patul de spital, și-a rugat colegii să aibă grijă de structura la care el lucra, până când va reveni. „A fost un om responsabil, care s-a implicat pentru deservirea comunității în această parte a județului, în sensul eliberării certificatului Cazier Judiciar fără a mai fi necesară deplasarea în municipiul reședință de județ. Åži de pe patul de spital, anterior decesului, a transmis colegilor un mesaj responsabil «aveți grijă de Cazier și de tot ceea ce se întâmplă acolo până mă întorc eu»”, a mai spus comisarul șef Bâtcă. Din păcate, polițistul nu s-a mai întors la serviciu. 
   Åžefului Poliției Municipiului Adjud i-a fost foarte greu să vorbească la trecut despre Sorin Mircea Ifrim. „Îndurerată familie, moartea nemiloasă și crudă a smuls de lângă voi pe cel care a fost fiu, frate, soț și care v-a dăruit întreaga sa afecțiune, dragoste, respect și noblețe sufletească. Rămâneți nemângâiați, alinându-vă cu gândul că așa a vrut bunul Dumnezeu să-l cheme la El, înainte de vreme. Ne este la fel de greu să vorbim la trecut despre Sorin, dar suntem siguri că el va rămâne în amintirea noastră, iar prin ce a dăruit în existența sa, în semn de omagiu, ne plecăm cu tristețe capetele. DRUM BUN, PRIETENE!”, și-a încheiat discursul șeful Poliției Municipiului Adjud, comisarul șef Ionel Bâtcă. 
Sirenele au sunat pentru ultima dată
   După slujba de la biserică, mașina în care se afla sicriul cu trupul neînsuflețit al polițistului a plecat spre cimitirul de la ieșirea din Adjud, către Focșani. Pe drum, cortegiul funerar s-a oprit, pentru ultima dată, și în fața sediului Poliției Municipiului Adjud, loc în care polițistul și-a desfășurat activitatea mai bine de 20 de ani. Sirenele mașinilor de poliție au sunat pentru ultima dată și toată suflarea a izbucnit în lacrimi. La cimitir, în momentul în care sicriul a fost coborât în groapă, jandarmii au tras trei salve. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?