Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Doi şoferi se acuză reciproc de producerea unui accident rutier


   Marcel Guță și Åžtefan Rusu se acuză reciproc de producerea unui accident rutier, soldat cu moartea unui om, petrecut în vara anului trecut pe DN 2 E85, în afara orașului Mărășești. Cei doi sunt judecați la Panciu pentru ucidere din culpă.

   Potrivit rechizitoriului, evenimentul rutier a avut loc pe 25 iunie 2012, în acesta fiind implicate un Opel Corsa, condus de Åžtefan Rusu, din Valea Sării, și o autoutilitară înmatriculată în județul Suceava, la volanul căreia se afla Marcel Guță. Coliziunea dintre cele două vehicule s-a soldat cu patru victime, una dintre acestea, respectiv fiul lui Åžtefan Rusu, de 24 ani, pierzându-și viața.
   La prima lor confrunare în instanță, cei doi șoferi au încercat să dea vina unul pe altul, fiecare având propria sa versiune referitoare la cele întâmplate. Åžtefan Rusu, despre care procurorii au arătat că în timp ce se deplasa pe direcția Adjud-Focșani, în afara localității Mărășești a trecut peste axului drumului, pătrunzând pe contrasens, unde s-a izbit de utilitara condusă de Marcel Guță, a declarat că nu se consideră sub nicio formă vinovat de producerea accidentului. „Mă aflam pe sensul meu de mers și, dintr-o dată, am văzut autoutlitara venind din sens opus, care a tras stânga mult înspre mașina mea. Manevra a fost făcută voit, pentru a mă ocoli prin dreapta, eu am păstrat sensul meu de mers, iar impactul a fost, oarecum, frontal”, a susținut Rusu.
   Acesta a mai povestit că, pe sensul opus de mers circula un TIR și nu a văzut în spatele lui autoutilitara. „Eu am trecut pe lângă TIR-ul care circula lângă axa drumului și de abia după aceea mi-a apărut în față autoutilitara, dar nu ajunsesem la capătul TIR-ului, deci nu trecusem complet pe lângă acesta”, a adăugat șoferul Opelului.
   Åžtefan Rusu a susținut că „șoferul dubei nu avea ce să caute pe contrasens” și că, dacă ar fi rămas pe banda lui, nu s-ar fi întâmplat nimic. El a mai spus că, imediat după impact, a fost conștient doar pentru foarte puțină vreme, trezindu-se câteva ore mai târziu, la spital, atunci când polițiștii au venit pentru a-i măsura alcoolemia.

„Nu am putut evita impactul”

   Marcel Guță, șoferul autoutilitarei Mercedes Benz, a declarat că accidentul s-a petrecut atât de repede, încât nu a putut să-l evite. „Am văzut o mașină albastră, dar nu am observat dacă a atins sau a rașchetat spatele-stânga al TIR-ului. Am analizat posibilitățile de evitare a impactului, întrucât în dreapta era un șanț, iar în stânga TIR-ul… Am ales să trag stânga, însă, în același timp, și conducătorul autoturismului, probabil ca urmare a impactului cu TIR-ul, a tras și el dreapta și ne-am lovit. Arăt că și șoferul TIR-ului a frânat și a tras dreapta cât mai mult, iar eu am frânat puternic, pentru a încerca să evităm impactul”, a susținut Guță.Acesta a mai spus că, dacă s-ar fi aflat în depășirea TIR-ului, așa cum a afirmat Rusu, „impactul dintre cele două mașini ar fi fost frontal sau Opelul ar fi fost prins între autoutilitară și TIR”.
   Instanța a acordat un nou termen de judecată pe 11 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?