Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Noile ambulanţe SMURD de tip B 2, în misiune de luni


   Cele două ambulanțe SMURD de tip B 2, care au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea pe data de 28 februarie, vor fi folosite pentru prima dată luni. Mașinile au primit și avizarea din partea Direcției de Sănătate Publică, iar acum pompierilor nu le-a mai rămas decât să meargă cu ele la intervenții. Una dintre mașini va fi folosită de paramedicii din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, iar cea de-a doua de colegii lor din cadrul Secției de Pompieri Adjud. Vechile mașini vor fi trase pe dreapta, urmând a se acționa cu ele doar în cazul în care vreuna dintre noile ambulanțe SMURD are probleme. „Începând cu data de 20 mai, cele două ambulanțe SMURD de tip B2 vor deveni operaționale. Ambulanțele vor fi utilizate de către echipajele SMURD de la Detașamentul de Pompieri Focșani și de la Secția de Pompieri Adjud. Ambulanțele utilizate în prezent vor rămâne în rezerva operativă a inspectoratului”, ne-a declarat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.  
   Singura ambulanță SMURD care rămâne nefolosită, cel puțin pentru moment, este cea de tip C de terapie intensivă. Motivul este acela că până acum nu s-au identificat soluții cu privire la medicii care vor lucra pe această ambulanță.
   Ambulanțele au fost achiziționate în baza unui proiect european. Valoarea totală a ambulanțelor destinate SMURD Vrancea a fost de 1.197.815 lei, respectiv 272.230 Euro. SMURD Vrancea beneficiază de cele trei ambulanțe ca urmare a implementării, de Consiliul Județean Vrancea și consiliile județene din regiunea de Dezvoltare Sud-Est, a proiectului „Achiziționarea de echipamente specifice pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenții în situații de urgență, acordarea asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat în regiunea Sud – Est”, un program în valoare de 51.514.560 lei (11,7 milioane Euro), finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013.
   Din numărul total de 63 de utilaje achiziționate în proiect, ISU Vrancea urmează să mai primească 3 autospeciale pentru lucrul cu apă și spumă de capacitate mare, o autospecială pentru descarcerări grele, 3 autospeciale pentru lucrul cu apă și spumă de capacitate medie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?