Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Ouă roşii şi plăcinte pentru deţinuţi


   Paștele vine și pentru persoanele private de libertate. În timp ce unii vor avea pe masa de paște ouă roșii și plăcinte cu brânză, alții își vor putea petrece sărbătorile în sânul familiei. 20 de deținuți au acest drept, unii dintre ei urmând a sta acasă o zi, iar alții trei. „În această perioadă, 20 persoane private de libertate care au avut o conduită exemplară pe toată durata pedepsei, au fost propuse pentru recompensă cu permisiunea ieșirii din penitenciar pe o perioadă de o zi, respectiv 3 zile, pentru a-și petrece Sărbătorile Pascale alături de familie”, se arată într-un comunicat de presă al Penitenciarului Focșani.
    Activitățile dedicate Sărbătorilor Pascale au început la penitenciar de mai multă vreme. Din 22 aprilie și până ieri, deținuții au participat la concursul de cultură generală cu tematică pascală, intitulat „Lumină lină”, iar în intervalul 22-26 aprilie, la Casa de Cultură „Leopoldina Bălănuță” din Focșani a fost organizată expoziția „Arta dincolo de gratii” cu lucrări de grafică, pictură, icoane pe sticlă și lemn, goblenuri, origami și obiecte specifice tradiției creștine, executate de deținuți. Luni, Serviciul Umanitar pentru Penitenciare-filiala Moldova, împreună cu un grup de voluntari de la Matca, a desfășurat un program moral-religios cu specific pascal și a distribuit pachete cu alimente specifice acestei sărbători persoanelor private de libertate participante la activitate și celor nevizitate.
    De asemenea, cu o zi înainte de Paște, Fundația Berean Prison Ministry va susține un program moral-religios specific pentru persoanele private de libertate arestate preventiv. Totodată, preotul colaborator va oficia slujbe,  urmărindu-se transmiterea mesajului pascal de îndreptare, curățire morală și spirituală.
    În perioada sărbătorilor pascale se vor desfășura și competiții sportive, sub egida „Cupa Sărbătorilor Pascale”, constând în concursuri de șah și tenis de masă. „Obiectivele vizate în cadrul acestor activități sunt păstrarea tradițiilor specifice acestei sărbători, cultivarea atitudinilor pro-sociale în rândul persoanelor private de libertate, sprijinirea comportamentelor acestora de schimbare și menținere a contactelor cu familia și comunitatea, în scopul facilitării reinserției sociale și creșterii șanselor de incluziune a persoanelor aflate în penitenciar, după liberare”, au transmis reprezentanții Penitenciarului Focșani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?