Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Trei elevi ai Liceului de Artă, admişi la facultăţi de specialitate fără concurs


   Elevii Liceului de Artă „Gh. Tattarescu” din Focșani au reușit să obțină rezultate dintre cele mai bune la Olimpiada Națională de Arte, menținând județul Vrancea în topul celor mai bune din țară în domeniul artistic. Astfel, eleva Loredana Palade, (foto) coordonată de profesoara Diana Tăicuțu, a obținut premiul I la pictură, în vreme ce elevul Ionuț Filimon, coordonat de profesoara Luciana Roncea, a obținut premiul II la specialitatea design vestimentar. Eleva Corina Lazăr, coordonată de profesorul Dan Tincu, a obținut premiul III la arhitectură.
   Competiția a fost acerbă, ținând cont de faptul că au participat 421 de elevi din întreaga țară. Miza acestui concurs școlar a fost importantă, în condițiile în care elevii clasați pe locurile I, II și III la Olimpiadă vor fi admiși fără examen la Facultatea de Artă din București.
   Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” din Focșani susține performanța școlară, promovând în rândul elevilor competițiile naționale și internaționale, din dorința de a facilita evoluția artistică a micilor talente. „Rezultatele de la Olimpiada Națională de Artă Vizuală fac obiectul «Promovării Imaginii Instituționale», ce va avea loc în perioada imediat următoare la nivelul județului Vrancea. Lucrările elevilor premiați în cadrul competiției naționale vor merge prin școlile județului și vor fi date drept exemplu copiilor ce vor dori să urmeze cursurile liceului”, a precizat Diana Tăicuțu, directorul Liceului de Artă „Gh. Tattarescu” din Focșani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?