Ediția: Joi 6 iunie 2024. Nr. 6643
Ediția: Joi 6 iunie 2024. Nr. 6643

Ambasadorul Franţei, în vizită la mausoleele din Vrancea


   Ambasadorul Franței în România, Excelența Sa Philippe Gustin se va întâlni cu președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, în cadrul unei vizite în Vrancea la sfârșitul lunii aprilie. Delegația franceză va fi cazată la Soveja, iar pe 25 aprilie va merge în zona unde forțele franceze au fost dislocate în timpul Primului Război Mondial și va vizita mausoleele din Vrancea.
   Excelența Sa Philippe Gustin va fi însoțit de atașatul de cooperare în domeniul local Caroline Socie, atașatul militar colonel Jean Marc Lavallee și doi asistenți. Ambasadorul va fi însoțit de Catherine Robinet, membru al Comitetului francez pentru centenarul Primului Război Mondial. Potrivit informațiilor furnizate de oficialii Ambasadei Franței, Catherine Robinet este responsabilă cu aspectele diplomatice ale viitoarelor comemorări și este interesată să viziteze mausoleele din Vrancea, în special vrea să vadă proiectul de renovare derulat de Consiliul Județean. Delegația franceză se va întâlni cu autoritățile locale din Soveja, Răcoasa, Mărășești, Focșani și cu prefectul Cătălin Popescu. De asemenea, la Mărășești va fi vizitat monumentul din parcul orașului, ridicat în memoria Mareșalului Joffre (învingătorul de la Marna, cel care a oferit orașului Mărășești, Crucea de Război franceză în 1920) și a lui Napoleon al III-lea (susținătorul Unirii de la 1859).
   Reabilitarea mausoleelor din Vrancea este realizată printr-un proiect finanțat din fonduri europene. Proiectul „Drumul de Glorie al Armatei Române în Primul Război Mondial” este inițiat de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, și este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional 2007-2013. „Drumul de Glorie al Armatei Române în Primul Război Mondial” are o valoare totală de 21,2 milioane lei și își propune restaurarea, conso-lidarea, reabilitarea și introducerea într-un circuit turistic a mausoleelor de la Focșani, Mărășești, Mărăști, Soveja împreună cu alte monumente de factură istorică și religioasă aflate pe traseul „Drumului de glorie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?