Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO SI GALERIE FOTO: ANCHETĂ la Spitalul Militar din Focşani după apariţia în presă a unor fotografii indecente


   Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” din Focșani este implicat într-un scandal de proporții. Mai mulți angajați ai unității sanitare, printre care comandantul spitalului, lt.col. dr. Constantin Adochiței, purtătorul de cuvânt, locotenent colonel Sorin Ivan, care este și șeful Biroului de Resurse Umane, directorul financiar contabil Viorel Dănilă și farmacistul unității, Adrian Andronic, apar alături de câteva colege de la Biroul de Resurse Umane, în ipostaze indecente.
   Fotografiile sunt realizate chiar în incinta Spitalului Militar, în birourile de la Resurse Umane. Se pare că fotografiile au fost realizate la o petrecere organizată de o angajată a spitalului. În imagini apar și două femei îmbrăcate sumar, angajate ale Biroului Resurse Umane, fotografiate în diverse ipostaze indecente pe scaunele și mesele dintr-un birou. În fotografiile apărute în presă se poate vedea cum cele două femei se dezbracă, una dintre ele rămânând la un moment dat doar în sutien. Mai mult, una dintre femei folosește un pistol pe care îl ține îndreptat către locotenent colonel Sorin Ivan, iar într-o altă imagine, comandantul spitalului, medicul Constantin Adochiței, îi pune unei tinere, Liliana Macovei, o cravată roșie pe care este inscripționat următorul mesaj: „Ferește-ne Doamne de blonde, dar fă o excepție: Lovește-ne cu Lyla! Fără pretenție, cu maximă intenție”
   Atât comandantul Spitalului Militar, medicul Constantin Adochiței, cât și purtătorul de cuvânt, lt. col. Sorin Ivan nu au răspuns la telefon pentru a oferi un punct de vedere oficial cu privire la imaginile apărute. În schimb, ofițerul de serviciu de la Spitalul Militar, Toader Prescornițoiu, le-a spus reporterilor noștri, în urma unei discuții telefonice cu comandantul spitalului, că „am vorbit cu comandantul și a zis că orice informație poate fi dată doar de către eșaloanele superioare și că este o calomnie”. De asemenea, comandantul le-a răspuns la telefon reporterilor de la televiiunea Digi 24, precizându-le că fotografiile au fost realizate în urmă cu 1 an și 7 luni, la o petrecere la care a participat tot stafful spitalului și că este de părere că apariția acestor imagini în presă este o răzbunare pe plan local. Acesta a mai spus că nu poate declara nimic oficial, deoarece este o anchetă în curs de desfășurare.

MApN și Colegiul Medicilor fac anchetă
   Ministerul Apărării Naționale a demarat o anchetă în acest caz. Drept urmare, ieri, Corpul de control din cadrul Ministerului s-a deplasat la Focșani, unde a început să facă verificări. „Corpul de control s-a deplasat deja la Focșani pentru a face verificări. Raportul cu concluziile va fi trimis domnului ministru care va dispune măsuri în acest caz, în cel mai scurt timp”, ne-a declarat colonel Constantin Spânu, purtătorul de cuvânt al MApN. Întrebat de prezența pistolului în una dintre fotografii, acesta a spus că reprezentanții Corpului de Control vor verifica toate aspectele, iar dacă situația o va impune va sesiza și alte instituții competente. 
   Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat, luni dimineață, pentru Mediafax, că a dispus declanșarea unui control în acest caz. „Am înțeles că acțiunea s-a petrecut cu ceva timp în urmă și se cunoștea acest subiect. Eu acum am aflat despre el și am decis să trimit acolo un control pentru a vedea ce se întâmplă. Imediat ce am luat la cunoștință, l-am chemat pe directorul Direcției Medicale din minister și am dispus un control. Ancheta va merge foarte repede, până mâine sau poimâine voi avea rezultatul și voi lua și măsuri”, a declarat Mircea Dușa. El a mai spus că nu este de acord „ca într-o instituție militară să se întâmple așa ceva”. „Sigur că asemenea evenimente nu se pot petrece într-un spital militar, mai ales că orice instituție militară este caracterizată de onoare, de disciplină, de rigoare. Nu pot să accept asemenea lucruri și, de aceea, după ce această informație a apărut pe posturile de televi¬ ziune, chiar dacă am înțeles că este un eveniment care s-a petrecut cu mult timp în urmă, nu pot să accept acest lucru”, a mai declarat Mircea Dușa pentru Mediafax.
   Åži Colegiul Medicilor Vrancea va face verificări în acest caz. „Colegiul Medicilor se va autosesiza după ce va analiza imaginile apărute în presă și pe internet. Vom lua o decizie după analiza acelor fotografii și după ce vom afla de la medicul implicat varianta sa și, evident, după ce vom afla rezultatele anchetei care va avea loc la Spitalul Militar”, a declarat medicul Valentin Ochean, purtătorul de cuvânt al Colegiului Medicilor Vrancea.

Comandantul Adochiței, cercetat pentru malpraxis
   Comandantul Spitalului Militar din Focșani, Constantin Adochiței, care apare în imaginile de la petrecere, este medic primar chirurgie generală și medic specialist obstetrică-ginecologie. În 2008, Constantin Adochiței a fost cercetat pentru luare de mită, procurorii Parchetului Militar Bacău deschizând un dosar penal pe numele acestuia după ce o pacientă a reclamat că medicul i-a cerut 500 de lei pentru o intervenție chirurgicală. 
   De asemenea, medicul a fost cercetat pentru malpraxis, după ce pacienta, Neacșa Ifrim, în vârstă de 58 de ani, din localitatea Vârteșcoiu, a reclamat că nu a reușit intervenția chirurgicală la care a fost supusă. La acel moment, Constantin Adochiței spunea că toți medicii primesc „atenții” de la pacienți: „Se iau constant atenții de la pacienții mulțumiți de operații, toți colegii mei fac asta”
   Constantin Adochiței a preluat șefia Spitalului Militar Focșani în urmă cu doi ani, în aprilie 2011, el fiind singurul candidat validat de comisia de selecție a cadrelor militare ce funcționează pe lângă Statul Major General.

23 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?