Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Discuţii despre sănătate şi călătorii virtuale, la Biblioteca Adjud


   Biblioteca Municipală Adjud derulează, până pe 5 aprilie, programul intitulat „Să știi mai multe, să fii mai bun!”, ce va cuprinde activitățu culturale diverse, pentru toate gusturile și de ce nu, pentru toate vârstele. Programul a demarat ieri, cu o activitate de documentare urmată de o oră de lectură, la care au participat elevi de clasa I, conduși de învățătoarea Adriana Bocman, și de o vizionare de film în Sala multimedia. De toate aceste activități s-au bucurat și elevii claselor I-VIII de la Åžcoala Generală „Mareșal Averescu”. 
   Astăzi, cu prilejul Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii, vizitatorii Bibliotecii Adjud vor putea viziona o expoziție de carte, se vor uita la desene animate în Sala multimedia și se vor informa și documenta cu privire la tema zilei. Între orele 12.00 – 13.00, elevii clasei a V-a, de la Åžcoala „Principele Radu”, coordonați de profesorul Bianca Roșu, vor fi actori în piesa de teatru „Pacea cu zmeii” de Valeriu Butulescu. La toate acestea sunt așteptați să participe claselor I-VIII ai Åžcolii „Principele Radu”. Tot astăzi, elevii cercului de karting de la Clubul Copiilor Adjud, îndrumați de profesorul Petre Valea, vor fi prezenți la acțiunea intitulată „Circuite de karting”, ce va avea loc în Sala multimedia a instituției de cultură. 
   Mâine, activitățile vor demara la ora 10.00, cu o sesiune de instruire a utilizatorilor Sălii multimedia. Va urma, de la ora 12.00, vizionarea filmului „Alexandru Macedon, cel mai mare cuceritor al lumii antice”, la care sunt așteptați să participe elevii clasei a V-a de la Liceul „Emil Botta”, coordonați de profesorul Luminița Lungu. Între orele 14.00 – 16.00 vor face „Călătorii virtuale pe mapamond”, pe calculatoarele Sălii multimedia, elevii cercului de karting de la Clubul Copiilor Adjud. 
   Joi, între orele 10.00 – 12.00 vor fi prezentate cărțile citite de elevii claselor a XI-a H, a XI-a B, a XI-a F și a XI-a D ai Liceului „Emil Botta”, coordonați de profesorul Luminița Lungu, în cadrul acțiunii „Cartea, ochi ai sufletului și ai minții”. 
   Acțiunile de vineri se vor petrece începând cu orele amiezii și vor încheia programul „Åžă știi mai multe, să fi mai bun!”. Astfel, între orele 13.00- 14.00 elevii vor afla, în cadrul dezbaterii „Sănătatea, lucrul cel mai de preț”, susținută de medicul Adrian Tănasă, cum să abordeze un stil de viață sănătos. De asemenea, ei vor putea viziona o expoziție tematică de carte, iar elevii cercului de karting al Clubului Copiilor se vor întrece în completarea corectă a testelor de circulație, pe calculatoarele Biblionet, în cadrul acțiunii „Åžtim să circulăm corect?”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?