Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Arest prelungit pentru Liviu Jitea şi colaboratorii săi


   Liviu Jitea și cei șapte colaboratori ai săi, arestați preventiv în luna martie, vor rămâne încă o lună în arest. Magistrații Tribunalului Galați au decis, ieri, prelungirea măsurii arestului preventiv pentru Liviu Jitea, Raluca Milea, Mona Ionescu, Lucian Datcu, Cristea Stoica, Neculai Bica, Mihai Tucan, Alexandru Bortoș, la solicitarea procurorilor DIICOT. Astăzi, un alt complet de judecată, dar de la aceeași instanță, va soluționa cererea de liberare provizorie sub control judiciar, formulată de Liviu Jitea.
   Cele opt persoane pentru care ieri s-a dispus prelungirea arestului preventiv, se află în arest din data de 9 martie, în urma a zeci de percheziții care au avut loc pe raza a trei județe, cele mai multe în Vrancea. Perchezițiile au avut loc la sediile unor firme și la locuințele unor persoane suspectate că ar face parte dintr-o grupare infracțională organizată, constituită în iulie 2011, care s-ar fi ocupat cu activități ilicite în domeniul producției, transportului și comercializării alcoolului cu concentrație de 95-96 de grade.
   Peste 70 de persoane au ajuns la audieri, dintre care 18 au fost propuse pentru arestare preventivă. Magistrații Tribunalului Galați au emis mandate de arestare doar pe numele a opt dintre ei, restul având interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?