Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Ancheta în cazul Obştii Tulnici, pe ultima sută de metri


   Cercetările în dosarul fraudării fondurilor europene de la Obștea Tulnici se apropie de final. Ieri, unii dintre inculpați au fost chemați din nou în fața organelor de urmărire penală. Potrivit unor surse judiciare, învinuiții au fost citați pentru a li se aduce la cunoștință conținutul materialului de urmărire penală sau după caz, schimbarea încadrării juridice. Aceleași surse spun că APIA s-a constituit parte civilă cu 2,7 milioane lei și că instituția intenționează să ceară Obștii Tulnici restituirea banilor acordați în ultimii patru ani, întrucât au încălcat acordul de agromediu. 
   Ieri după-amiază, învinuiții din dosar, însoțiți de avocați sau nu, au fost la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalului Vrancea. Costel Nicoară, fostul șef al Obștii Tulnici, ne-a precizat că dorește să depună obiecțiuni la raportul de expertiză efectuat în cauză, fiind nemulțumit de faptul că expertul nu ar fi specificat vârsta cioatelor găsite și nici perioada în care s-au făcut lucrările de curațare a pășunii. La sediul Parchetului au mai fost Alin Olteanu, predintele Obștii Tulnici, fratele acestuia, Florin Nicu Olteanu, Corneliu Negru, Vasilică Strătănoiu și Aurel Boțu, dar și administratori ai unor firme care au avut contracte cu Obștea Tulnici. 
   În dosar au fost cercetate 20 de persoane. În luna august a anului trecut, procurorii au propus pentru arestare mai multe persoane, printre care actualul președinte de Obște, Alin Olteanu, fostul șef Costel Nicoară. Ambele propuneri au fost respinse de magistrați. În aceeași cauză, au mai ajuns în fața judecătorilor pentru arestare Vasilică Strătănoiu, membru în Consiliul de Administrație al Obștii Tulnici, și Nelu Nițică, din Cîmpuri, administraor al unei firme care a avut un contract cu Obștea. Ambii au stat în arest câteva săptâmâni, după care au fost puși în libertate. 
   La vremea respectivă, procurorii îl acuzau pe Alin Olteanu de delapidare, complicitate la fals și evaziune fiscală. Lui Costel Nicoară i-au fost aduse acuzații de delapidare, folosirea cu rea credință a creditelor societății și abuz în serviciu. Lui Vasilică Strătănoiu i se imputa că a întocmit în fals situații de lucrări pe care le-a prezentat Obștii, încasând suma de 144.000 lei. Din aceasta, a virat 35.000 de lei altei societăți, care i-a remis documente ce reprezentau curățatul de pășuni, pe circa 150 de hectare, la Lepșa. Restul banilor și i-ar fi însușit. Nelu Nițică ar fi cel care ar fi făcut lucrările și ar fi emis facturile.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?