Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Şase accidente rutiere şi opt răniţi, într-o singură zi


   Åžase accidente de circulație s-au produs vinerea trecută, pe șoselele din județ. În urma acestora, opt persoane au fost rănite. Trei dintre accidentele de circulație au avut aceeași cauză: traversarea neregulamentară a pietonilor. Polițiștii le reamintesc acestora că trebuie să fie atenți și să nu traverseze drumurile decât pe marcajele pietonale și numai după ce s-au asigurat temeinic.

   Ziua de vineri a fost nefastă pentru mai mulți conducători auto. Pe raza județului s-au produs șase accidente de circulație, în urma cărora opt persoane au fost rănite. Trei dintre aceste accidente s-au produs într-un interval de două ore, iar cauza a fost traversarea neregulamentară.
   Primul accident rutier s-a produs la ora 12.25 pe Bulevardul Brăilei, din Focșani. Polițiștii care au efectuat cercetări la fața locului au stabilit că Vasile P., de 25 de ani, din municipiu, în timp ce se deplasa cu un autoturism VW, a acroșat-o și accidentat-o ușor pe Elena D., de 76 de ani, din localitate. În momentul impactului, septuagenara traversa strada pe zebră. Femeia a fost dusă la spital pentru investigații medicale, iar șoferul la poliție pentru audieri. Polițiștii ne-au precizat că el nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. În acest caz a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă.
   Cel de-al doilea accident s-a produs la ora 14.30 pe strada Republicii din municipiul Adjud. Din cercetările polițiștilor a reieșit că un cetățean ucrainean, Victor P., în vârstă de 45 de ani, în timp ce se deplasa cu un autocamion Volvo, nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de un microbuz de transport persoane, care circula în fața sa, și a intrat în coliziune cu acesta. În urma impactului, trei persoane din microbuz au fost rănite. Este vorba despre Florentina S., de 38 de ani, din Girov, județul Neamț, Petru Andrei M., de 61 de ani, și Aurica A., de 59 de ani, ambii din Piatra Neamț. Cele trei persoane au ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Åžoferul a ajuns la poliție pentru a le explica oamenilor legii cum s-a produs evenimentul rutier. Polițiștii adjudeni au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
   O oră mai târziu, un alt accident de circulație a fost anunțat prin intermediul numărului unic de urgență 112. De această dată evenimentul rutier s-a produs pe DN 2 E85, în localitatea Călimănești, iar o persoană a fost rănită grav. Polițiștii ne-au spus că Rodica F., de 56 de ani, din Bacău, în timp ce se afla la volanul unui autoturism Daewoo, pe fondul neatenției în conducere, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a ieșit de pe șosea și s-a oprit într-un podeț din beton, de pe marginea drumului. Femeia a suferit răni grave și a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” Focșani pentru a primi îngrijiri medicale. Åži în acest caz a fost deschis dosar penal de cercetare, polițiștii vrând să stabilească cu exactitate cum s-a produs evenimentul rutier.

Trei pietoni accidentați în mai puțin de două ore

   Åžirul accidentelor a continuat și în seara zilei de vineri. În mai puțin de două ore, respectiv în intervalul orar 19.25 – 21.15, au fost înregistrate trei accidente de circulație, care au avut aceeași cauză: traversarea neregulamentară.
   Primul eveniment rutier, în care a fost implicată o bătrână de 72 de ani, s-a produs pe DN 2 E85, în afara comunei Popești. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit că Leontina M., de 72 de ani, din județul Suceava, a coborât dintr-un autobuz și s-a angajat în traversarea drumului european fără să se uite nici în stânga, nici în dreapta. Femeia a fost acroșată de o autoutilitară Renault, condusă de Nicolae V., de 20 de ani, din comuna Popești. Ea a fost preluată de un echipaj al Ambulanței și dusă la spital pentru a primi îngrijiri medicale. În urma investigațiilor s-a stabilit că rănile suferite nu sunt grave. Polițiștii ne-au transmis că șoferul nu era băut, dar vor continua verificările în acest caz pentru a se stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul.
   La ora 19.50 a fost anunțat un alt eveniment rutier, produs pe DN 2 D, în afara comunei Bolotești. Un zilier de 28 de ani, din localitatea Corni, județul Botoșani, a traversat drumul național fără să se asigure, fiind lovit de un autoturism Skoda, condus de Cătălin Andrei G.. Zilierul, care s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice, a fost dus la spital, iar în urma investigațiilor s-a stabilit că rănile suferite nu sunt grave.
   Nici nu au terminat bine cercetarea la accidentul de pe DN 2 D, că s-a anunțat un alt eveniment rutier, de această dată pe șoseaua de centură a municipiului Focșani.
   Un bărbat de 39 de ani, din comuna Dumbrăveni, Costel B., în timp ce conducea o autoutilitară Iveco, l-a acroșat și accidentat grav pe Tudor Åž., de 60 de ani, din comuna Poiana Cristei, care s-a angajat în traversarea drumului european prin loc nepermis și fără să se asigure. Bărbatul a fost dus la spital și este ținut sub observație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?