Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Liviu Jitea află luni dacă va fi lăsat în libertate


   Omul de afaceri Liviu Jitea și cei șapte colaboratori ai săi, arestați preventiv într-un dosar de contrabandă cu alcool, află abia luni dacă vor fi eliberați din arest preventiv. În prima zi a săptămânii viitoare, magistrații Curții de Apel Galați vor judeca recursul formulat de Jitea și colaboratorii săi, împotriva măsurii de arestare preventivă luată de judecătorii Tribunalului Galați.
   Tot luni, judecătorii Curții de Apel Galați vor decide și dacă celelalte 10 persoane cercetate în dosar rămân în libertate. În cazul acestora, recursul a fost declarat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Galați, nemulțumiți fiind de decizia magistraților Tribunalului Galați de a-i cerceta în stare de libertate.
   Reamintim că Liviu Jitea și șapte colaboratori au fost arestați preventiv pe data de 9 martie. Judecătorii și-au motivat decizia de arestare abia în urmă cu două zile, astfel că recursul declarat de Jitea nu a putut fi judecat.
   Pe 8 martie, zeci de polițiști, procurori și jandarmi au descins în 59 de locații din Vrancea, Galați și Brăila. Perchezițiile au avut loc la sediile unor firme și la locuințele unor persoane suspectate că ar face parte dintr-o grupare infracțională organizată, constituită în iulie 2011, care s-ar fi ocupat cu acti-vități ilicite în domeniul producției, transportului și comercia-lizării alcoolului cu concentrație de 95-96 de grade.
   În urma perchezițiilor, 75 de persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Galați. Opt dintre ele au ajuns în arest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?