Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Piste pentru biciclişti, la Răcoasa


   Primăria Răcoasa vrea să amenajeze piste de biciclete în comună, de-a lungul drumului național DN 2L Tișița – Răcoasa – Soveja. Proiectul ar urma să fie finanțat cu fonduri europene, prin intermediul Grupului de Acțiune Locală „Å¢ara Vrancei”. Primarul Sebastian Păun spune că pista de biciclete va avea o lungime de 1,3 kilometri, de-a lungul drumului național, care străbate satul Răcoasa. „Am discutat cu administratorul drumului național și am obținut acordul lui. Pista va fi realizată lângă gospodării, iar valoarea proiectului este de circa 50 mii euro„, a afirmat edilul.
   Sebastian Păun a precizat că realizarea pistei pentru bicicliști era atât o solicitare a oamenilor din comună, dar și un proiect care putea obține mai ușor finanțare din fondurile europene. Pentru viitor, edilul spune că are pregătite alte proiecte pentru comunitatea locală. „Deja lucrăm la un proiect pentru reabilitarea bazei sportive din comună. Ulterior, vrem să facem și o grădiniță pentru a veni în sprijinul familiilor din Răcoasa”, ne-a declarat primarul.
   Fiind vorba de fonduri europene, accesate prin intermediul unui Grup de Acțiune Locală, administrația din Răcoasa ar putea demara lucrarea în următoarele luni. Deja proiectul a fost trimis pentru avizare la centrul de la Constanța și se așteaptă vizita în teren a specialiștilor, care să verifice datele prezentate în documentația tehnică.
   Prin intermediul unui GAL, atât fermierii cât și autoritățile locale care depun proiecte pentru accesarea de fonduri europene pot obține mult mai ușor banii de care au nevoie. În loc să aștepte luni de zile până când proiectele sunt verificate și declarate eligibile, documentația este verificată doar de specialiștii GAL-ului și ulterior avizată de autoritățile centrale. Practic, GAL-ul funcționează ca un fond de investiții care asigură bani pentru cele mai bune proiecte din comunitățile locale partenere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?