Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Con los terroristas


   Adică treizeci și ceva de secunde de non-sens și dezlănțuire. Harlem Shake. Ei îi spun dans, deși nu cred că are vreo legătură. Chiar și dacă nu sunteți adolescenți, tot presupun că ați auzit de Harlem Shake, fiindcă a fost așa de promovat încât a apărut până și la știri.
   În concluzie, dacă un prieten dintre ai tăi face o mișcare repetitivă, apoi apar mai mulți făcând (aproape) tot ce le trece prin cap, și dacă pui melodia cu pricina peste ceea ce a ieșit, poți să zici că ai făcut un Harlem. De fapt nu se poate numi încă Harlem Shake până nu-l urci pe Youtube, să-l vadă profesorul, bunicul și vecina de la 4, cu pisicile ei cu tot. De fapt cam ăsta este scopul oricărei chestii de genul Harlem Shake, Gangnam Style, Rebelde sau tot ce vă place ori v-a plăcut vreodată, să vadă ceilalți că ești în ton. Cu cât afli mai devreme de trend și cu cât expui mai repede faptul că te încadrezi, cu atât ești mai bine văzut. După ce treaba expiră, poți să afirmi nepăsător și ușor sictirit cât de nasoală e fosta *chestie*, ca și cum nu  ți-ar fi plăcut niciodată. Oh, uitasem! Chiar nu ți-a plăcut niciodată. Voiai doar să fii în trend.
   Spusesem mai sus „aproape tot ce le trece prin cap” pentru că nu e chiar așa de ușor cum pare. Trebuie să fie ca o freză de băiat: să pară la întâmplare, improvizată, însă de fapt să fie destul de atent studiată.  Adică cu cât ești mai agitat și ai obiecte mai bizare cu, lângă sau pe tine, cu atât mai bine. E un haos studiat. Åži apoi mai contează cu ce tematică faci Harlem-ul: de exemplu, există ediția cu oameni din armată, ediția cu studenții de la facultatea cutărică și alte categorii date de diverse divizări sociale, ca astea două. Față de alte trenduri asemănătoare, acesta s-a extins chiar mai mult. Spre exemplu, nu cred că există în județ prea multe școli sau licee ai căror elevi să nu fi făcut un filmuleț cu Harlemul lor. De altfel, este genul de dans de care adulții au auzit și ca să se simtă mai „cool”, repetă „Harlem Shake” în discuții cu cei mai tineri.
   Probabil că ați mai auzit ce e Harlem-ul și ce presupune el. Deși nu merită să vorbești prea mult despre chestiile de genul ăsta pentru un simplu motiv: dacă îți plac, fă-le fără să-ți fie frică că mergi cu turma, iar dacă nu, atunci nu-ți fie frică să mergi fără.

Cristina ILIESCU,
Colegiul Național Unirea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?