Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Primăvara, anotimpul care favorizează apariţia alergiilor


   Odată cu venirea primăverii, anumite persoane sunt predispuse la alergii  respiratorii. Cel mai adesea, alergiile respiratorii sunt provocate de polen. Alergiile sunt afecțiuni extrem de variate, determinate de un răspuns exagerat al sistemului imunitar atunci când organismul vine în contact cu substanțe numite alergene.
   Membrii Asociației „Salvați o viață” recomandă vrâncenilor ca atunci când prezintă simptomatologie specifică alergiilor, să se prezinte la medic pentru a primi tratament adecvat. „Alergia de care suferiți în fiecare primăvară nu este o fatalitate. E bine să nu ezitați să consultați medicul. Acesta va încerca să elimine posibilele cauze ale rinitei sau conjunctivitei sezoniere, examinându-vă detaliat. Semnele de alergie variază de la caz la caz ca formă de manifestare și intensitate, dar de regulă cuprind strănutul, nasul înfundat, tusea, lăcrimarea, ochii roșii, mâncărimea ochilor și a pielii, apariția de pete roșii pe tegument, oboseală, însă nu de puține ori pot căpăta aspecte mai severe, precum îngreunarea respirației, senzație de sufocare, chiar precipitarea unor crize de astm sau șoc anafilactic, acesta din urmă punând în pericol viața persoanei datorită modificărilor cardiovasculare pe care le produce”, spune Emilia Åžtefănescu, președintele Asociației.
   Asociația „Salvați o viață” a fost înființată la inițiativa angajaților SAJ. Cei care doresc să sprijine Asociația o pot face în funcție de categoria din care fac parte. Codul de identificare fiscală este 27802227, iar contul bancar RO45 CRCOX 4001 0000 0242 035.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?