Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Ion Caramitru, Horaţiu Mălăele şi Florin Busuioc, la Galele Teatrale Focşănene


   A mai rămas o săptămână până la gongul de început al celei   de-a XVII-a ediții a Galelor Teatrale Focșănene, care vor avea loc în perioada 24 – 31 martie, în cele două săli de spectacole de la Ateneul Popular și Teatrul Municipal. În cadrul acestei săptămâni de-dicate teatrului, focșănenii pot urmări nouă spectacole.
    Galele Teatrale încep cu opera „Traviata”, de Giuseppe Verdi, care va avea loc duminică, 24 martie, de la ora 19.00, la Sala Ateneului. Astfel, în premieră la Focșani va fi audiată o operă în concert, cu Orchestra de Cameră „Unirea” și soliști ai Operei Naționale București. Prin acest recital va fi marcat și la Focșani Anul Giuseppe Verdi – 200 de ani de la nașterea celebrului compozitor italian.
    Pe parcursul celor nouă zile de spectacole puteți vedea și aplauda nume importante ale teatrului românesc: Ion Caramitru, Horațiu Mălăele, Florin Busuioc, Virgil și Valeria Ogășanu, Diana Lupescu, Dana Dembinski. Totodată, veți putea regăsi pe scena Galelor și pe talentații actori ai Teatrului Municipal Focșani.
    Un spectacol așteptat este „Caramitru – Mălăele, câte-n lună și în stele”, adus de Teatrul Național București pe scena Ateneului, marți, 26 martie, de la ora 19.00.
   Florin Busuioc, pentru prima dată la Galele Teatrale Focșănene, va juca în piesa „Marfă vie” după A. P. Cehov, adusă de Centrul Cultural „Arcub” București. Piesa va fi jucată sâmbătă, 30 martie, de la ora 19.00, la Sala Teatrului. Virgil și Valeria Ogășanu pot fi urmăriți în piesa „Sirena și Victoria” de Alecksandr Galin, produsă de Teatrul „George Ciprian” din Buzău, luni, 25 martie, ora 18.00, la Sala Teatrului.
    Biletele pentru spectacole pot fi procurate de la agențiile Ateneului Popular și Teatrului Municipal. Prețul unui bilet este cuprins între 10 lei și 80 lei, în funcție de spectacol și de poziția în sală. „Așadar, o săptămână plină de teatru, în care vă invit să facem din fiecare seară o gală a bucuriei de a trăi. Seneca spunea: „Viața este ca o piesă de teatru: nu interesează cât de mult a ținut, ci cât de frumos s-a desfășurat”, este mesajul directorului Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia”, Valentin Gheorghiță.
    Galele Teatrale Focșănene au debutat în anul 1997 la Ateneul Popular și celebrează Ziua Mondială a Teatrului, care are loc pe 27 martie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?