Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

„Casa“ oamenilor străzii, dintr-un canal, a ars mocnit


   O plapumă și mai multe articole textile, depozitate într-un canal subteran de pe strada Mihai Viteazu, din cartierul Sud al municipiului Focșani, au luat foc ieri. Oamenii care locuiesc în zonă au observat că din gura de canal iese fum și au sunat la 112. La fața locului a ajuns un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. În urma verificărilor efectuate după stingerea incendiului, s-a stabilit că plapuma și articolele textile au luat foc din cauza unui rest de țigară aruncat la întâmplare sau lăsat nestins chiar de persoana care se adăpostea în canal. Pompierii ne-au precizat că materialele depozitate în gura de canal au ars mocnit, fiind degajat mult fum. Incendiul a fost stins în limitele găsite.
   Aceasta nu a fost singura intervenție a pompierilor vrânceni. La finele săptămânii trecute, mai exact sâmbătă dimineață, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani au plecat spre localitatea Ciușlea, comuna Garoafa, pentru a stinge un incendiu izbucnit la proprietatea lui Vasile S..
   Pompierii au fost ajutați în timpul intervenției de voluntarii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Garoafa și de reprezentanții Serviciului Privat Hidroconstrucția, aceștia din urmă ajungând la fața locului și cu o autospecială de intervenție. Locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, ne-a precizat că cel mai probabil, incendiul a fost cauzat de un coș de fum. Flăcările au mistuit acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 60 metri pătrați. Totodată au ars și obiecte de mobilier.
   Nici paramedicii SMURD nu au avut un final de săptămână liniștit. Sâmbătă și duminică, ei au avut 14 intervenții. După ce au stabilizat persoanele cu probleme de sănătate, paramedicii le-au transportat la Unitățile de Primiri Urgențe pentru investigații medicale suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?