Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Alte şase persoane, suspectate că ar suferi de hepatită A


   Alte șase persoane din Tulnici sunt suspectate că ar fi bolnave de hepatită A, ele ajungând la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Focșani, unde le-au fost prelevate probe de sânge. Până în prezent, 17 persoane din Tulnici au fost diagnosticate cu hepatita A, ele fiind internate în spital.
   Între timp, inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică au prelevat probe din izvorul de unde beau apă membrii comunității unde a apărut focarul de hepatită A, pentru a vedea dacă acesta este sursa contaminării. „S-au prelevat probe de la izvor, iar la testele chimice a ieșit conținut depășit de nitriți. Așteptăm rezultalele probelor microbiologice. Acel izvor poate fi sursa de contaminare, mai ales că din el beau apă cei din comunitatea unde au apărut cazurile de hepatită A”, a declarat medicul Marina Maiorov.
   Reamintim că într-o comunitate din Tulnici, în care trăiesc 40 de familii, a apărut un focar de hepatita A, 13 copii și 4 adulți fiind diagnosticați de medici cu această boală în ultimele două săptămâni, toți fiind internați la Spitalul Județean. Autoritățile locale și medicii de familie din zonă au dezinfectat sălile de clasă ale școlii din localitate și le-au oferit familiilor respective substanțe dezinfectante pentru a spăla vesela și toaletele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?