Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Papa Benedict al XVI-lea DEMISIONEAZĂ


   Papa Benedict al XVI-lea își anunță demisia începând cu 28 februarie, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului. Papa Benedict al XVI-lea susține că nu mai are „forțele” necesare pentru a conduce Biserica din cauza vârstei sale. Purtătorul de cuvânt al Vaticanului a anunțat un „nou Papă pentru Paști”. „Papa a anunțat că va renunța la ministerul său la ora 20.00 (21.00 ora României), la 28 februarie. Atunci va începe perioada «sede vacante» (locul vacant)”, a precizat purtătorul de cuvânt Federico Lombardi, într-un anunț fără precedent în istoria Bisericii Catolice.
   În anunțul în latină, tradus ulterior de către Vatican, Benedict al XVI-lea, în vârstă de 85 de ani, a spus că a „ajuns la certitudinea că forțele (sale), din cauza vârstei („ingravescentem aetatem” în latină), nu mai sunt apte pentru a exercita adecvat ministerul” de Papă și Episcop al Romei. El a făcut acest anunț într-o sală a Palatului Apostolic, în cursul unui consistoriu, la Vatican, pentru canonizarea martirilor din Otranto. „În lumea de astăzi, supusă unor schimbări rapide și agitată de probleme de mare importanță pentru viața credinței, pentru a conduce barca Sfântului Petru și a propovădui Evanghelia, forța corpului și a spiritului sunt la fel de necesare”, a spus Papa.
„Ar trebui să avem un nou Papă pentru Paști”, a declarat în cadrul unei întâlniri cu presa părintele Federico Lombardi, adăugând că un conclav ar urma să fie organizat în următoarele 15-20 de zile după demisie. Benedict al XVI-lea, care are 85 de ani și nu va participa la conclav, urmează să se retragă într-o mănăstire din incinta Vaticanului, după un sejur inițial în reședința papală de vară din Castel Gandolfo, în apropiere de Roma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?