Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

13 elevi romi din Vrancea, pregătiţi să susţină admiterea la Medicină


   Programul de selecție a tinerilor romi în cadrul proiectului „Profesioniști romi în domeniul medical” s-a încheiat cu acceptarea a 13 romi din Vrancea. Este vorba de 9 elevi de clasa a XII-a de la Liceul Tehnologic ,,Ieremia Grigorescu” din Mărășești și alți 4 de la școli sanitare postliceale. Elevii de liceu vor beneficia de programe gratuite de tutorat în disciplinele de bază necesare în medicină, anume biologie și chimie. Elevii vor fi pregătiți la aceste două materii la Mărășești cu profesori care au aplicat în cadrul acestui program. Stagiul de pregătire teoretică se va finaliza cu un alt program de pregătire în domeniul medicinei, mult mai elaborat și care le va da posibilitatea tinerilor romi să reușească la admiterea în cadrul unei Facultății de Medicină.
   Pentru componenta mentorat au fost selectați patru elevi de la Åžcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, Åžcoala Postliceală Sanitară ,,Hippocrate” și Åžcoala Postliceală Sanitară ,,Vasile Alecsandri”. Acești elevi vor beneficia la rândul lor de pregătire gratuită în domeniul medical oferită de profesori universitari, cursurile urmând a se desfășura la Galați. Elevii selectați susțin că este o oportunitate imensă pentru cariera lor implicarea în cadrul acestui proiect, cu atât mai mult cu cât în domeniul medical este nevoie de o pregătire continuă. „Sunt fericită că am câștigat. Această bursă mă ajută foarte mult mai ales ca sunt elevă la o școală postliceală sanitară. Prin acest program voi avea și un lector de care am mare nevoie. Aceste cursuri mă vor ajuta în cariera medicală. Vreau să îi mulțumesc și doamnei inspector Gavrilescu că m-a îndrumat și a fost un sprijin pentru mine să reușesc să câștig această bursă”, a spus Elena Iordan, elevă la Åžcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din Focșani.
   Stagiile de pregătire debutează pentru ambele categorii de beneficiari în semestrul II al acestui an școlar. La nivel de județ s-a ocupat de atragerea elevilor romi spre proiectul „Profesioniști romi în domeniul medical” Ana Gavrilescu, inspector pentru minorități din cadrul Inspectoratului Åžcolar Vrancea. Candidații selectați în program au șansa de a participa la tabere de motivare și primesc burse lunare. Bursele sunt în valoare de 500 de lei pe lună și sunt oferite beneficiarilor în anul academic 2012 – 2013. În ultimele 3 luni de pregătire, valoarea burselor poate crește la 800 de lei lunar pentru beneficiarii care obțin media generală minim 9.00 la testele de tutorat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?