Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Ponta, la împlinirea a doi ani de la constituirea USL: Nu avem timp de discuţii sau de laude


   Premierul Victor Ponta a declarat, marți, la reuniunea convocată la Palatul Parlamentului pentru a marca doi ani de la constituire USL, că evenimentul nu este unul fastuos și că mesajul pe care USL vrea să-l dea este că nu își permite foarte mult timp pentru laude și discuții. „Nu va fi un eveniment fastuos. Mesajul e că USL nu-și permite foarte mult timp de discuții, de laude. Acum responsabilitatea conducerii țării ne aparține și viitorul țării ne aparține”, a spus Ponta, care a deschis reuniunea.
   El a rememorat faptul că în urmă cu doi ani în aceeași sală de la Palatul Parlamentului, dar fără scaune și fără atâtea poziții publice, s-au pus bazele unei idei politice care s-a transformat în doi ani în cea mai puternică construcție politică de după 1989. „În acest moment aniversar e cazul să spun ce am spus de multe ori: USL a fost întemeiată prin semnătura a trei lideri politici, iar ulterior ideea s-a pus în practică prin efortul tutoror celor care au reprezentat partidele. Dar ceea ce s-a aflat la origini nu a fost nici inițiativa mea, a lui Crin, Daniel, Liviu sau Radu Stroe, ci ce ne-au spus oamenii – uniți-vă ca să puteți lupta cu un regim politic mai rău decât a avut România în ultimii 20 de ani”, a spus Ponta.
   El a arătat că în urmă cu doi ani, la înființarea USL, România era marcată de lipsă de speranță, de suferință după deciziile din 2010, în care banii erau irosiți, fondurile europene blocate, iar puterea concentrată într-o singură mână. Ponta a spus că USL a obținut într-un timp scurt cel mai bun rezultat politic pe care l-a avut o construcție politică în alegerile locale, câștigând 37 de președinții de CJ, majoritatea municipiilor reședință de județ, marile primării, majoritatea în consiliile județene, cel mai mare număr de voturi pentru un proiect politic – destituirea președintelui în funcție, unde au votat favorabil 7,4 miioane de români, precum și cea mai mare victorie politică în alegerile parlamentare. „Ce a fost până acum începe să mi se pară simplu. În perioada care urmează trebuie să facem pentru oameni ce așteaptă de la noi. Ce ne așteaptă va fi mai dificil decât în ultimii doi ani”, a spus Ponta.
   El a arătat că USL are, dincolo de proiectul guvernamental și de ce va reprezenta regionalizarea și descentralizarea, obligația de a prezenta un nou proiect constituțional și politic prin care să se asigure faptul că în viitor crizele, blocajele și abuzurile vor fi evitate în baza unor reguli pe care USL poate să le facă mai clare și să le instituie pentru „viitorul acestei țări”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?