Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Transportatorii de lemne care distrug drumurile de pe Valea Râmnicului, amendaţi


   Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dumitrești, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) au organizat, în ultimele trei săptămâni, o serie de activități ce au avut drept scop depistarea transportatorilor de material lemnos care își încarcă mașinile cu zeci de tone de lemne, fără să țină cont de limita de tonaj instituită pe DN 2 N Dumbrăveni – Jitia și DN 2 R Jitia-Vintileasca-Bahnele.
   Potrivit șefului Secției de Poliție Rurală Dumitrești, inspector principal Constantin Băncilă, în ultimele trei săptămâni, în urma activităților desfășurate, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale. Polițiștii au tras pe dreapta camioanele încărcate cu lemne, iar încărcătura a fost cântărită de reprezentanții ISCTR. „Noi îi identificăm în trafic și când există suspiciuni cu privire la încărcătură îi anunțăm pe reprezentanții ISCTR. În urma acțiunilor desfășurate în ultimele trei săptămâni, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale în cazurile în care s-a stabilit că încărcătura era mai mare decât cea admisă de lege. Limita maximă admisă este de 30 tone”, a explicat inspectorul principal Constantin Băncilă.
   Unele sancțiuni au fost aplicate conducătorilor auto, iar altele societăților comerciale care exploatează material lemnos. Astfel, pentru persoane fizice amenda este cuprinsă între 3.000 și 6.000 lei, iar pentru persoane juridice valoarea amenzii variază. Pot fi aplicate sancțiuni cu sume cuprinse între 8.000 și 12 mii lei sau între 14 mii și 18 mii lei, în funcție de încărcătură. Cea mai mare sancțiune aplicată, în cazul persoanelor juridice, a fost de 14 mii lei, după cum ne-a precizat șeful ISCTR, Florin Nedelcu.
   Polițiștii Secției de Poliție Rurală Dumitrești au lăsat fără permise de conducere doi conducători auto, care nu au vrut să le fie cântărită încărcătura. Este vorba despre Adrian B. și Constantin N.. „Doi conducători auto au refuzat să se supună controlului și măsurătorii cu cântarul, motiv pentru care le-au fost întocmite documentele în vederea reținerii permiselor de conducere”, a adăugat inspectorul principal Constantin Băncilă.
   DN 2 N Dumbrăveni – Jitia și DN 2 R Jitia-Vintileasca-Bahnele au fost  asfaltate în toamna anului trecut. Atunci, constructorul a avertizat că transportatorii trebuie să respecte limitele de tonaj pentru ca asfaltul să reziste. Odată cu reabilitarea celor două drumuri a fost instituită și o limită de tonaj de 30 tone, însă transportatorii recurg la diferite tertipuri pentru a scăpa de controale. Ei profită de faptul că noaptea, persoanele cu atribuții de control nu sunt întotdeauna în trafic și pleacă nestingheriți la drum, cu mastodonții încărcați peste limita maximă admisă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?