Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Preşedintele Tribunalului Vrancea, dorit de Curtea de Apel Bacău


   Curtea de Apel Bacău a solicitat transferul președintelui Tribunalului Vrancea, judecătorul Costică Diță. Solicitarea vine la două luni după ce chiar magistratul a cerut transferul la Bacău, solicitare care a fost respinsă de membrii Secției de judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Cererea va fi analizată în ședința de astăzi a Secției de judecători din CSM.
   Potrivit tabelului privind detașările, afișat pe site-ul CSM, președintele Tribunalului Vrancea are grad de Curte de Apel și și-a dat acordul pentru detașare. Åži Curtea de Apel Galați, în circumscripția căreia funcționează  Tribunalul Vrancea, și-a dat avizul pentru detașarea judecătorului Diță.
   Contactat de reporterii „Monitorul de Vrancea”, Costică Diță a confirmat că cererea vine din partea Curții de Apel Bacău. El a adăugat că motivele sunt știute doar de cei de la instanță. „Situația posturilor temporar vacantate la nivelul Curții de Apel Bacău (2 judecători numiți inspector); -judecătorii  numiți inspector își desfășurau activitatea la Secția Penală, secție care a înregistrat în anul 2012 o creștere a volumului de activitate raportat la anul 2011 cu 1,17%; -nici un judecător din cadrul secțiilor civile nu a optat pentru desfășurarea activității la Secția Penală; – în prezent componența Secției Penale este de 7 judecători plus președintele de secție, număr insuficient  pentru asigurarea unui act de justiție de calitate; – în ultimii patru ani numărul de cauze a crescut semnificativ; -Curtea de Apel a fost dezavantajată la alocarea posturilor suplimentare în scopul intrării în vigoare a noului Cod de procedură civilă, deoarece s-a împărțit numărul de dosare la numărul de posturi, deși apreciază că era corect a se împărți la numărul de judecători care funcționau la instanță”, se arată în cererea de detașare a judecătorului Diță.
   Președintele Tribunalului Vrancea are o vechime în profesie de peste 15 ani, de mai bine de șase ani funcționează în cadrul Tribunalului Vrancea, iar de peste cinci ani are grad de Curte de Apel. Judecătorul Diță este președintele Tribunalului Vrancea din 15 iulie 2011. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?