Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Medicii nu mai au voie să externeze bolnavii din spitale


   Din cauza ninsorilor abundente și a viscolului, spitalele din Vrancea nu mai externează pacienți. De asemenea, nici ambulanțele din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean nu au voie să mai facă transporturi de pacienți între spitale.
   Cătălin Graur, directorul Direcției de Sănătate Publică Vrancea, ne-a declarat că a trimis informare către toate cele cinci spitale vrâncene să nu mai facă externări, până când situația din Vrancea nu va reveni la normal. De asemenea, nici Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea nu are voie să mai facă transferuri între spitale. „Am trimis informare către toate spitalele din județ să nu mai externeze pacienți până când Vrancea nu va ieși de sub incidența codului de ninsori și viscol. De asemenea, i-am informat și pe reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean să nu mai facă tranferuri interclinice, doar în cazurile extrem de urgente, când trebuie să informeze Prefectura și Comitetului Operativ pentru Situații de Urgență, pentru a solicita sprijin”, a precizat Cătălin Graur.
   În spitalele din Vrancea sunt internate aproximativ 1.000 de persoane. Managerii unităților spitalicești au precizat că nu externează niciun pacient, până când nu vor mai fi probleme cu ninsorile în județ. La Spitalul Județean de Urgență sunt internați peste 700 de pacienți, din care 123 au domiciliul stabil în Focșani. Managerul Constantin Mîndrilă spune că fiecare medic șef de secție a fost informat să nu externeze nicio persoană. „Până pe 28 ianuarie nu se face nicio externare. A fost informat fiecare șef de secție de acest lucru, iar în cazurile în care pacienții doresc să fie externați, medicii au la dispoziție numărul de telefon de la Prefectură, unde pot suna să afle starea drumurilor. Avem provizii de hrană, paturi libere și pentru dializați, iar cu furnizarea agentului termic nu sunt probleme”, spune managerul Mîndrilă.
   La Spitalul Municipal din Adjud erau internate 240 de persoane. Aici, managerul Gheorghe Bercea spune că externează doar pacienții care sunt din oraș. „Sunt externați doar pacienții care sunt din Adjud, în rest nu se externează nimic. Nu avem probleme cu hrana și nici cu energia termică”, a spus și managerul Gheorghe Bercea.
   De asemenea, managerii spitalelor din Vidra, Panciu și Dumbrăveni ne-au declarat că nu externează niciun pacient până când nu vor mai fi probleme din cauza zăpezii și a viscolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?