Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

DSVSA şi-a luat medicii de la abatorul lui Trăşculescu


   Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a suspendat activitatea abatorului familiei Trășculescu, TSDM Dollar Prod, pentru întârzieri la plata serviciilor prestate de medicii veterinari. Ieri, conducerea DSVSA a dispus ridicarea ștampilei și mutarea celor doi medici ve-terinari de la acest abator la alte unități de producție din Vrancea. Suspendarea activității abatorului se va transforma, mai mult ca sigur, în închiderea definitivă a activității acestuia odată cu intrarea în faliment decisă din cauza datoriilor foarte mari acumulate către creditori.
   Decizia suspendării activității abatorului a fost luată după ce nu s-au plătit facturile aferente serviciilor prestate în ultimele două luni, respectiv 37.287 lei. Potrivit legislației române, firmele trebuie să plătească pentru prestările de servicii efectuate de către medicii veterinari. Directorul DSVSA, Necula Botezatu, a precizat că a trimis și o notificare către conducerea abatorului în care înștiințează despre situația datoriilor și, pentru că sumele nu au fost plătite, s-a recurs la ultima soluție legală, respectiv suspendarea activității. „Ca urmare a nerespectării Ordinului 64 din 2007 privind virarea sumelor de plată pentru ultimele două luni ale anului 2012, procedural s-a trimis o notificare către societatea TSDM Dollar în vederea achitării datoriilor. Ca urmare a neachitării sumelor a fost emisă ordonanța de suspendare temporară a activității începând cu data de 17 ianuarie. A fost retras și personalul sa-nitar veterinar din unitate”, a afirmat directorul Necula Botezatu. Acesta a precizat că, dacă firma în cauză nu va achita suma datorată în termen de zece zile, se va emite ordinul de interzicere totală a activității.
   Reamintim că magistrații Tribunalului Vrancea au decis intrarea în fa-liment a firmei SC TSDM Dollar Prod SRL, administrată de Silviu Florin Trășculescu. „La termenul din data de 15.01.2013, instanța admite cererea. Dispune trecerea debitoarei la faliment”, se arată în încheierea de ședință a completului de judecată de la Tribunalul Vrancea, Secția de Contencios, învestit cu soluționarea cauzei. Cererea de trecere la procedura următoare a venit din partea lichidatorului judiciar Lexpro Insolv IPURL. De menționat că majoritatea creditorilor au fost de acord cu intrarea în faliment a abatorului, văzută ca fiind singura soluție pentru a-și recupera măcar o parte din sumele datorate.
   Firma a intrat în insolvență după ce nu a reușit să își plătească datoriile către creditori, în valoare de aproximativ două milioane de euro. Pe lista creditorilor se regăsesc Direcția Generală a Finanțelor Publice, Ate Bank România-Sucursala Focșani, Administrația Fondului pentru Mediu, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea, SC Nitech SRL, SC Compania de Uti-lități Publice SA, SC Electrica Furnizare SA prin Agenția Focșani, SC Consinterfin SRL, SC Premium Porc SRL, SC Annona Vys Ap SRL, SC Complexul de Porci Brăila SA. Cea mai mare datorie, de peste șapte milioane de lei, a fost acumulată față de Ate Bank România- Sucursala Focșani, de la care SC TSDM Dollar Prod SRL a contractat mai multe credite, pe care apoi nu a reușit să le mai plătească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?