Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Ponta: Joi prezint “starea naţiunii” – ce datorii avem şi ce putem face


   Premierul Victor Ponta a declarat că joi va prezenta „starea națiunii”, respectiv situația datoriilor acumulate, banii din bugetul pe 2013 și proiectele care se vor putea duce la îndeplinire în următorii patru ani, în baza alocărilor bugetare multianuale. „Joi mi-am programat să am o întâlnire cu media și prin intermediul media să prezint nu bugetul de stat, pentru că pentru publicul larg să mă apuc să prezint capitole de buget nu cred că e soluția bună, ci mai degrabă să prezint starea națiunii, să arăt ce datorii avem din trecut, fără să încep să spun de vechea moștenire, pur si simplu să prezint realitatea, să arăt ce lucruri putem să facem în actualul buget și ce alte lucruri nu putem să facem altfel. Va fi prezentare de care eu nu țin minte să se fi făcut în ultimii ani”, a spus Ponta.
   El a precizat că prezentarea sa va avea o perspectivă de patru ani. „Voi arăta: ăștia sunt banii, asta trebuie să facem, astea sunt lucrurile pe care putem să le facem. Va fi o prezentare cu o perspectivă de patru ani totuși, ce bani sunt în 2013, care sunt proiectele pe care le începem în 2013 și putem să le terminăm în funcție de alocările multianuale”, a spus Ponta. Președintele PSD a arătat că speră ca până joi miniștrii Daniel Chițoiu și Liviu Voinea să termine detaliile.
   Ponta a mai spus că proiectul de buget nu a fost secretizat, ci doar memorandumul ministrului Liviu Voinea privind strategia de discuții cu FMI. „Bugetul nu a fost niciodată secretizat, el se trimite parlamentarilor, se pune pe site. Singurul lucru trecut pe lista de confidențial la care au participat doar miniștrii, fără consilieri și experți, a fost memorandumul lui Liviu Voinea legat de strategia de discuții cu FMI”, a spus Ponta.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?