Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Buldoexcavator nou pentru Primăria din Gura Caliţei


   Moș Crăciun a venit anul acesta cu un cadou destul de substanțial pentru primăria din comuna Gura Caliței. Autoritățile locale au reușit să achiziționeze un buldoexcavator de ultimă generație necesar pentru localitatea de pe Valea Râmnei. Conform spuselor primarului Nicolae Å¢andără, utilajul a ajuns în comună în urmă cu două zile și a fost descărcat în gara din Gugești. „Acest utilaj a fost achiziționat în baza unei licitații pu-blice care a fost organizată de către primărie. Suma plătită a fost de 350.000 lei și provine din subvenția acordată pentru islazurile de pe raza comunei pe perioada 2008-2009. Mai avem în fondul de rulment al primăriei o altă sumă pe care vrem să o folosim să achiziționăm un autogreder și în acest fel să putem executa lucrări pe islazurile comunale. Zona noastră se pretează cel mai bine pentru creșterea animalelor. Eu cred că ar trebui să fie obiectul de bază al oamenilor de aici”, a spus primarul Nicolae Å¢andără.
   Acesta a mai spus că din cauza retrocedărilor masive de pădure de pe raza localității oamenii nu mai au nicio sursă de venit și singurul lucru care i-ar putea ajuta este creșterea animalelor. „În zona de deal singura activitate este creșterea animalelor. Oamenii s-au ocupat și cu exploatarea lemnului, dar această activitate nu mai este posibilă deoarece aproape întreaga suprafață de pădure a fost retrocedată. Din 4.900 de hectare de pădure de pe raza comunei noastre au fost date 4.200 de hectare. Acum oamenii nu mai au nici un fel de oportunitate de a mai câștiga un ban. Vrem să îmbunătățim domeniul public, să discutăm cu oamenii și să înțeleagă că aceasta este singura soluție prin care își pot face viața mai ușoară. Zona noastră nu a fost una cooperativizată, iar o bună parte dintre ei nu pot beneficia de subvențiile pe suprafață deoarece s-au pierdut rândurile moștenirii. Acum ei trebuie să facă acțiune în constatare, să plătească taxa de moștenire, ceea ce înseamnă o cheltuială în plus, iar oamenii nu au bani”, a mai spus primarul.
   Nicolae Å¢andără spune că își dorește ca locuitorii din Gura Caliței să lase la o parte invidia și intrigile și să pună umărul la treabă împreună cu autoritatea locală pentru a face din comună un loc unde să poată trăi în condiții normale de viață. „Cred că Moș Crăciun a fost extrem de generos. Deciziile au fost luate în interesul oamenilor și niciodată nu mă voi abate de la acest principiu. La Gura Caliței oamenii trebuie să facă un pas, iar autoritățile locale să facă doi pași. Aș vrea ca oamenii să fie mai solidari, să aibă capacitatea să punem lucrurile la punct împreună și să nu aștepte numai la primărie deoarece fondurile nu sunt generoase. Fără oameni nu putem face nici un pas. La Gura Caliței taxele nu vor fi mărite anul viitor. Comuna nu este o proprietate a primăriei, ci a noastră a tuturor”, a mai spus primarul Nicolae Å¢andără.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?