Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Ponta: Joi, la prânz, sunt pregătit cu structura Guvernului


   Premierul desemnat Victor Ponta a declarat că joi, la prânz, va fi pregătit cu structura noului Cabinet, astfel încât joi-după-amiază candidații de miniștri să poată fi audiați de comisiile parlamentare, iar vineri dimineață Guvernul să poată veni în Parlament pentru votul de învestitură. „Azi (ieri- n.r.) s-a făcut desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru, conform voinței exprimate de electoratul român. Miercuri seara se pot alege structurile noului Parlament. Joi la prânz eu sunt pregătit cu structura Guvernului, candidații la funcția de miniștri și programul de guvernare – îl trimit la Parlament, astfel încât joi după-amiază pot fi audiați oricât de târziu miniștrii. Vineri dimineață avem votul în Parlament”, a spus Ponta.
   El a precizat că noul Executiv va depune jurământul vineri la prânz, astfel încât sâmbătă să se poate convoca prima ședință de Guvern. „Dacă votul în Parlament este favorabil, vineri la prânz depunem jurământul, iar sâmbătă avem prima ședință de Guvern ca să ne apucăm din nou de treabă”, a spus Ponta.

Trei viceprim-miniștri

  Premierul a declarat, luni, că Gabriel Oprea, Liviu Dragnea și PNL vor avea funcții de viceprim-miniștri. Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că până acum în interiorul partidului nu s-a discutat despre nominalizările pentru funcțiile din Guvern.
   Ponta a precizat că UNPR nu va avea portofolii în Guvern până la unificarea cu PSD, deținând, prin Gabriel Oprea, doar o funcție de vicepremier fără portofoliu. „Există o funcție de viceprim-ministru cu atribuții în domeniul fiscal, economic, care va reveni PNL, iar domnul Dragnea va coordona tot ceea ce ține de descentralizare și dezvoltare regională”, a adăugat Ponta.
   Președintele Traian Băsescu a semnat ieri decretul prin care premierul în funcție are și calitatea de candidat la funcția de prim-ministru. Ieri dimineață au avut loc, la Cotroceni, consultări cu partidele parlamentare și minoritățile naționale din Parlament, privind desemnarea unui premier, discuțiile durând 20 de minute. Singura propunere a fost Victor Ponta, din partea USL.
    Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, a declarat că în foarte scurt timp trebuie construită formula guvernamentală, important fiind „să avem Guvern până la Crăciun”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?