Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Vrancea, pe primul loc în topul judeţelor care au primit subvenţii


   Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a reușit să aducă în Vrancea cele mai multe fonduri alocate de la bugetul de stat pentru susținerea administrațiilor locale din România. O analiză realizată de gândul.info arată că Vrancea a primit peste 667,3 milioane de lei, echivalentul a 149,9 milioane de euro. Această sumă reprezintă 15,3% din veniturile totale ale județului. Este vorba despre subvenții alocate de la bugetul de stat și care pot fi utilizate de primari pentru acordarea de ajutoare sociale, de încălzire, pentru finanțarea de investiții sau pentru echilibrarea bugetului, respectiv reducerea deficitelor locale.
   Analiza a fost realizată în baza datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS). În topul celor mai subvenționate județe s-au mai clasat Bihor, unde subvențiile au fost de 11,9% din ve-nituri, Vâlcea (11,6%), Mehedinți (11,5%), Suceava (11,4%) și Caraș-Severin (11,4%).
   Anul acesta, prin intervențiile șefului administrației județene, s-a reușit alocarea de fonduri pentru asigurarea energiei termice în Focșani în această iarnă. Alocarea de fonduri de către guvernul USL condus de Victor Ponta s-a realizat în două tranșe, de 6 și respectiv 1,5 milioane lei. Astfel, societatea de termoficare a municipiului Focșani intră în iarnă fără datorii la gaze, iar focșănenii abonați la sistemul centralizat de încălzire nu vor avea de suferit în sezonul rece. În plus, suma obținută de la Guvern a permis reducerea prețului energiei termice la 190 lei/gigacalorie, pentru lunile noiembrie și decembrie.
   De asemenea, guvernul USL condus de Victor Ponta va plăti toate arieratele administrațiilor publice locale până la sfârșitul anului. Datoriile primăriilor se ridică la circa 15 milioane de lei, din care au fost achitate 5,2 milioane lei. Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a afirmat că prin această decizie, guvernul USL vrea să repare ceea ce au distrus guvernările pedeliste în ultimii ani. „Vrem să reparăm tot ceea ce PDL a distrus sau a lăsat în paragină pe teritoriul României după guvernele Boc și Mihai Răzvan Ungureanu. Vă aduc la cunoștință că toate arieratele unităților administrativ teritoriale ale județului Vrancea vor fi plătite indiferent de apartenența politică. În proiectul de hotărâre se arată că, la ordonanța 7, principalii beneficiari sunt primari ai PDL”, a afirmat președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?