Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO: Pregătiri intense pentru Ziua Naţională şi Orăşelul Copiilor


   Spiritul sărbătorilor de iarnă începe să cuprindă tot mai mult municipiul Focșani. La inițiativa președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, un patinoar imens a fost montat în Piața Unirii, iar un brad falnic, ca în poveste, a fost împodobit cu ghirlande colorate.
   Ieri de dimineață, câțiva muncitori lucrau de zor, cu ajutorul unei macarale, la montarea instalațiilor cu beculețe în bradul de aproape 30 de metri înălțime adus de la Lepșa. Unul dintre angajații Direcției de Dezvoltare, mai curajos, s-a urcat pe crengi până aproape de vârful coniferului pentru a se asigura că instalațiile sunt așezate așa cum trebuie. Bradul a fost și scos din locașul său și îndreptat, iar în zilele următoare vor fi montate și globulețele.
   Potrivit autorităților locale, instalațiile de iluminat specifice Sărbătorilor de iarnă vor fi aprinse începând cu data de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, iar Orășelul Copiilor va fi inaugurat oficial, pe data de 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, atunci când va fi iluminat și bradul. Tot de 1 Decembrie ar putea fi pus în funcțiune și patinoarul, în funcție de temperaturile exterioare. „Noi am fi vrut să deschidem patinoarul tot de 1 Decembrie, dar totul depinde de ce temperaturi sunt. Fiind vremea mai caldă, nu știm dacă două-trei zile va fi suficient pentru ca respectivele compresoare să producă gheața necesară”, a spus primarul Decebal Bacinschi.
   Tot în Piața Unirii se lucrează și la montarea plasei de lumini cu 1.000 de leduri, care va ilumina întregul amplasament din jurul Obeliscului.
    Focșănenii se vor putea bucura de sărbători pline de lumină și culoare, datorită președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, care a solicitat Consiliului Local Focșani și Primăriei, alocarea de fonduri. „În urma demersurilor pe care le-am făcut la Guvernul Victor Ponta, au fost alocați 6 milioane de lei pentru plata datoriilor ENET către furnizorul de gaze. Drept urmare, focșănenii nu au de ce să se teamă în privința căldurii, în această iarnă. Ceea ce i-am rugat pe colegii din Consiliul Local să facă, în schimb, a fost să aloce fondurile necesare pregătirii municipiului Focșani pentru sărbătorile de iarnă. Oamenii au suferit destul, mai au nevoie și de bucurii, iar copiii nu știu ce înseamnă austeritatea”, ne-a declarat Marian Oprișan.

Un Orășel al Copiilor ca în basme

   Angajații Direcției de Dezvoltare Servicii Publice din cadrul Primăriei Focșani lucrează și la amenajarea Orășelului Copiilor din Grădina Publică. Anul acesta, micuții focșăneni vor avea ocazia să îi trimită și o scrisoare lui Moș Crăciun. În Grădina Publică se va amplasa și o cutie destinată Moșului, în care micuții își vor putea dezvălui cele mai aprinse do-rințe, cu speranța că acestea se vor împlini în Ajunul Cră-ciunului, când vor găsi sub brad cadoul mult dorit. De asemenea, în Grădina Publică se vor vinde și produse pentru cei mici, cum ar fi vată de zahăr, dulciuri și alte bunătăți.
    Printr-un proiect de hotărâre al Consiliului Local, privind rectificarea bugetului local, care va fi aprobat joi, se va aloca suma de 226.110 lei pentru achiziționarea mai multor figurine pentru amenajarea Orășelului Copiilor. Pe lângă cutia lui Moș Crăciun, reprezentanții municipalității intenționează să mai amplaseze în Piața Unirii și un Moș Crăciun cu sanie și ren, o cizmă imensă, un ursuleț Berty, o ursoaică Berta și un urs polar Bernard. Tot în Orășelul Copiilor vor exista și figurinele de anul trecut, respectiv cele care redau momentul Nașterii Domnului în iesle, animăluțe, și se vor construi porțite din metal, care vor fi acoperite cu ghirlande de brad și globulețe. „Noi sperăm să fim gata cu aceste pregătiri până la 1 Decembrie. Sperăm că vom reuși. Aproximativ 30 de salariați sunt implicați în aceste activități”, ne-a declarat Neculai Vlăsceanu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Dezvoltare.
    În același timp, se fac pregătiri și pentru Ziua Națională. Aproape 1.200 de steaguri au fost arborate pe stâlpii de electricitate de pe arterele principale ale municipiului Focșani, cu ocazia Zilei de 1 Decembrie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?