Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

„Protha”, la Festivalurile „Euro Art” şi „Stage”


   Trupa de Teatru „Protha”, din Panciu, participă în aceste zile la cea  de-a XI-a ediție a Festivalului pentru Tineri „Euro Art” de la Brașov. Manifestarea, organizată de Alianța Franceză și Centrul Cultural German, se desfășoară în perioada 8-10 noiembrie, spectacolele fiind susținute în limbile română, maghiară, germană și franceză. Pentru un loc pe podiumul festivalului, „Protha” concurează cu 12 trupe din București, Constanța, Craiova, Huedin, Iași, Cluj și Bacău.
   Liceenii pănceni, îndrumați de regizorul artistic Cătălin Sfîrloagă, au urcat, ieri după-amiază, pe scena Centrului Cultural „Reduta” pentru a prezenta piesa „Å¢ara lui Gufi”, de Matei Vișniec, cu o distribuție împrospătată, în care se regăsesc nou-veniții Ana Roman, Nicoleta Palade și Vlad Steclaru. Special pentru acest spectacol, tinerilor actori li s-a alăturat, pe scenă, și Noemi Tătaru, fostă componentă a trupei, în prezent studentă în anul I la Universitatea Transilvania din Brașov.
   Liceenii au mai fost susținuți și aplaudați, din public, și de fostul lor coleg Cătălin Mocanu, laureat la STEV 2011, de asemenea student în anul I, la Brașov. Parti¬ ciparea de la „Euro Art” va fi urmată de cea de la Festivalul de Teatru pentru Tineri „Stage” din Cluj-Napoca. Acesta se desfășoară în perioada 9-11 noiembrie. În concurs, „Protha” va evolua mâine dimineață, de la orele 10.50, la Cinema Mărăști, cu același spectacol realizat după piesa lui Vișniec.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?