Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

„Versuri colorate”, elaborate de elevi


   Elevii Åžcolii „Duiliu Zamfirescu” din Focșani l-au readus în atenție pe scriitorul și criticul al cărui nume îl poartă unitatea de învățământ, în cadrul unei activități de tradiție ce se organizează an de an la data de 30 octombrie. Activitatea intitulată „Duiliu Zamfirescu- Pagini de poezie” a fost găzduită de Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, coordonată de Margareta Tătăruș.
   Elevii de la clasele a V-a C și a V-a D, îndrumați de profesoarele Pompilia Bărbosu și Mariana Pavel, au urmărit o scurtă prezentare PowerPoint, au citit pastelurile compuse de patronul spiritual al școlii și au îmbinat literatura cu pictura, încercând să transpună mesajul poetic prin culoare, în creații picturale și grafice.
   Activitatea celor mici a fost atent supravegheată de colegul de clasa a VIII-a Åžtefan Sebastian, care a jucat rolul unui jurnalist. El le-a spus colegilor mai mici că ceea ce fac, cu mult entuziasm și creativitate, se poate numi… „Versuri colorate”.
   Câteva eleve de la clasa a V-a D au impresionat prin sensibilitate și simț artistic, ele compunând poezii în care au surprins frumusețea zilei de toamnă, dar și personalitatea scriitorului comemorat.
Prin această activitate, „gimnaziștii” au con-știentizat o dată în plus va-loarea identității lor ca elevi ai Åžcolii Gimnaziale „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, ca vrânceni, dar și ca cetățeni ai României și ai Uniunii Europene.
   Duiliu Zamfirescu s-a născut pe 30 octombrie 1858 în localitatea vrânceană Plăinești, Dumbrăveniul de astăzi. S-a remarcat atât în plan politic cât și în plan cultural-artistic, Duiliu Zamfirescu scriind versuri, proză scurtă, piese de teatru. Cea mai importantă contribuție a sa la literatura română o reprezintă romanele din Ciclul „Comăneștenilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?