Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Smartphone-urile pot pune în pericol sănătatea


   Încrederea tot mai mare cu care ne bazăm pe smartphone-urile pe care le folosim ne face predispuși într-o mai mare măsură la îmbolnăvire, întrucât telefoanele mobile reprezintă spații de dezvoltare pentru bacterii, avertizează doctorii. Telefonul mobil ținut foarte aproape de urechi, nas și gură, în combinație cu temperatura ridicată a acestuia, fertilă pentru bacterii, constituie un pericol ridicat de sănătate, utilizatorii fiind expuși la acțiunea unor diverși agenți patogeni.
   Teste științifice au descoperit că smartphone-urile poartă la fel de multe bacterii ca mânerul unei uși de la grupul sanitar. Afecțiunile care pot fi transmise de obicei includ gripa, afecțiuni ale sistemului digestiv și infecții ale ochilor. Tipurile de viruși descoperite în telefon pot fi găsite și în alte dispozitive de folosință zilnică, precum computere, chei, pixuri și telefoane.
   Riscurile sunt, totuși, mai ridicate în cazul telefoanelor mobile, din moment ce oamenii se bazează atât de mult pe ele și le poartă pretutindeni, inclusiv în pat, pe banda de alergat de la sala de sport sau la masa din restaurant. Printre bacteriile conținute de smartphone-uri există un număr anormal de ridicat de coliformi, o bacterie care semnalează contaminarea fecală. Din testele efectuate în laboratoarele HML din Muncie, Ind. pe opt telefoane au reieșit între 2700 și 4200 unități de bacterii coliform, în contextul în care limita normală constă în mai puțin de o unitate pe 100 de mililitri de apă.
   În cazul unora anumitor astfel de bacterii, ingerarea a numai zece organisme este suficientă pentru a te îmbolnăvi. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?