Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Copiii de la Şcoala „Anghel Saligny” au fost în laboratorul eco


   Mai mulți elevi de clasa a III-a de la Åžcoala „Anghel Saligny” din Focșani au pășit în „Laboratorul Verde”, ieri, pentru a învăța într-o manieră interactivă despre reciclare și protejarea mediului. Copiii au pășit în Laboratorul Verde al Reciclării, care în realitate este un autocar modificat și adaptat minților curioase și inventive ale școlarilor. În laborator, elevii au reușit să înțeleagă mai bine importanța colectării selective a deșeurilor. Într-un decor demn de seriile Star Trek, ei au avut posibilitatea să urmărească un clip în format 3D, pentru ca mai apoi să se joace.
   Eco-Rom Ambalaje le-a pus la încercare istețimea, stimulându-le interesul față de procesul de colectare selectivă printr-un joc de echipă pe tablete PC despre reciclarea de ambalaje. „Laboratorul verde al reciclării este un proiect educațional derulat de Eco-Ambalaje în parteneriat cu Ministerul Educației și Ministerul Mediului, prin care încercăm să îi facem să înțeleagă pe copii importanța selectării selective și a reciclării într-un mod distractiv”, a spus Ana Nilă, reprezentant Eco- Rom.
   Formatul inedit al proiectului le-a atras atenția copiilor, care au promis după această experiență interesantă, că vor face mai multe pentru a proteja mediul înconjurător. „Am învățat să nu aruncăm gunoaiele pe jos, să avem grijă de natură și de mediu. Voi fi mai responsabilă de acum. Și acasă selecteze ambalajele și părinții mei fac la fel”, a spus Ioana Maria Mocanu, elevă în clasa a III-a. Tot în această săptămână, elevii Școlii „Nicolae Iorga” din Focșani au fost vizitați de membrii caravanei.
   Proiectul educațional Laboratorul Verde al Reciclării este realizat și finanțat integral de Eco-Rom Ambalaje, fiind dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Educației și Ministerul Mediului, reprezentând o premieră în România, în ceea ce privește proiectele educaționale. Programul se adresează copiilor din clasele a III-a, părinților și cadrelor didactice, reprezentând o noutate atât din punct de vedere al conținutului informațional, cât și al formatului revoluționar pe care îl propune: educația experiențială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?