Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Alin Moldoveanu trage în finala Cupei Mondiale din Thailanda


   Cel mai bun trăgător al României, campionul olimpic Alin Moldoveanu va concura vineri, la Bankook (Thailanda), în finala Cupei Mondiale de tir, întrecere care va reuni la start cei mai buni 93 de sportivi din 34 de țări, câștigători ai celor patru etape ale Cupei din acest an. „Vreau să obțin o medalie pentru a demonstra că tirul din România este un sport de valoare. Va fi greu, dar am încredere în mine. Sper să nu dezamăgesc”, ne-a declarat sportivul.
   Alin Moldoveanu a câștigat prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice, după ce s-a impus în proba de pușcă aer comprimat 10 m, din cadrul competiției de tir. Românul a terminat finala cu 702,1 puncte, pe locurile următoare clasându-se italianul Niccolo Campriani, cu 701,5 puncte și indianul Narang Gagan, cu 701,1 puncte.

Se dau banii pentru Beijing

   La 100 de zile de la promisiunea premierului Victor Ponta, olimpicii clubului Dinamo București, neplătiți pentru rezultatele de la JO 2008 mai așteaptă o singură semnătură, cea a președintelui Băsescu. Ministerul de Finanțe a anunțat că sumele s-au prescris – dar Ponta a cerut MFB și MAI să soluționeze cazul și să se găsească un cadru legislativ.
   „Noi am trimis modificarea legii ca medaliații olimpici din 2008 să-și poată primi banii, a trecut de Parlament, iar mai departe trebuie promulgată de președintele Băsescu și publicată în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare”, a declarat Elisabeta Lipă, șefa clubului din „Åžtefan cel Mare”. După ce a ratat o medalie la Beijing, Alin Moldoveanu ar fi trebuit să primească 40.000 de lei vechi de la clubul pe care îl reprezenta, Dinamo București, dar suma nu a ajuns nici în ziua de astăzi în posesia sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?