Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Uniforme pentru inspectorii de muncă


   Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) vrea uniforme pentru angajații instituției, se arată într-un raport întocmit de corpul de control al Prefecturii. La solicitarea prefectului Cătălin Popescu, corpul de control a efectuat o verificare a ITM timp de două zile, fiind analizate, printre altele, activitatea de relații cu publicul, interinstituțională, precum și transparența decizională.
   Reprezentanții Prefecturii au transmis că, în urma controlului, conducerea ITM a solicitat sprijinul pentru efectuarea mai multor modificări legislative, printre care posibilitatea ca agentul economic sancționat cu amendă să poată achita contravaloarea a jumătate din aceasta în termen de 48 de ore, introducerea uniformei pentru inspectorii ITM și introducerea posibilității sancționării angajatului, dacă acesta nu poartă echipamentele de protecție care i-au fost puse la dispoziție. De asemenea, s-a solicitat ca, la anumite controale, inspectorii ITM să poată fi însoțiți de un reprezentant al Jandarmeriei.
„Acțiunea de verificare a instituțiilor publice deconcentrate va continua joi și vineri la Casa Județeană de Pensii”, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Tiberiu Condrea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?