Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO: Marius Bratu a lăsat România pentru a antrena echipa armatei din Qatar


   Fotbalul oferă uneori satisfacții la care cei care nu sunt implicați în fenomen doar visează. Fostul portar al Unirii Focșani și, ulterior, președinte la CSM Focșani, Marius Bratu a decis să renunțe la activitatea fotbalistică din țară și a ales să plece. Departe, tocmai în Qatar, acolo unde a fost urmat de cinci colabotori români, printre care se află și fostul tehnician al Naționalei României, Răzvan Lucescu.
   Toți trăiesc acolo o viață de basm. Marius Bratu, ca antrenor de portari, a lăsat în urmă România și a semnat un contract cu El Jaish, echipa armatei din Qatar, țară arabă care îi oferă lui Răzvan Lucescu un salariu de 1 milion de euro pe an. Foarte mulți antrenori și jucători visează să ajungă în zona Golfului Persic, mai ales după ce banii s-au împuținat în Europa din cauza crizei. Într-adevăr, arabii sunt generoși, investesc în fotbal cu petrodolarii lor, însă sunt și exigenți!
   În stagiunea recent încheiată, El-Jaish, echipa armatei, s-a clasat pe locul 2 în campionat și s-a calificat pentru viitorul sezon al Ligii Campionilor Asiei. În plus, a ajuns în semifinalele a trei dintre cele patru cupe care se joacă, în fiecare an, în Qatar. În acest moment, El-Jaish se află pe locul 4 după trei etape, cu un meci mai puțin disputat. „Este o altă viață. Modul în care oamenii privesc viața, situația în care trăiesc, fotbalul este privit altfel prin intermediul unor șeici, care, potenți din punct de vedere financiar, se implică pentru a câștiga tot ce se poate. Aici, în Qatar, cine muncește, este respectat. Suntem români printre străini și vrem să ne facem treaba cât mai bine”, ne-a declarat focșăneanul Marius Bratu.
   Acesta nu i-a uitat pe cei care i-au fost alături în perioada în care era președinte la fosta divizionară secundă CSM Focșani. „Îmi este dor de cei pe care i-am avut alături în sezonul 2007-2008 la echipă, dar și prieteni. Marius Martiș, Dan Dumitru, Emil Crihană sunt câțiva dintre oamenii care au pus suflet în echipa de fotbal a Focșaniului și merită respectați. Într-o bună zi voi reveni acasă și poate îmi voi îndeplini visul cel mare, să ducem echipa de fotbal a Focșaniului acolo unde îi este locul, în primele două eșaloane”, ne-a declarat Marius Bratu.

Condiții de lux și cazare de 5 stele

   Marius Bratu alături de colaboratorii săi se distrează de minune pe malul Golfului Persic. Toții au fost primiți ca niște vedete de șeici, care le-au oferit condiții de cazare de lux. Astfel, deși El Jaish e o echipă din orașul Ar Rayyan, românii au fost cazați într-un turn de 5 stele din capitala Doha. Între cele două orașe e o distanță de 15 km, iar cei 7 români fac zilnic naveta până la antrenament. Interesant e faptul că Răzvan Lucescu a preferat să-și aducă români la El Jaish, dar numai oameni în staff, fără nici un jucător, așa cum se așteptau unii. În cariera sa, Bratu a activat la echipele Unirea Focșani, Progresul București, Selena Bacău, Rapid București, Astra Ploiești, Uralan Elista (Rusia), Petrolul Ploiești și FC Vaslui.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?