Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Daniel Morar şi Laura Codruţa Kovesi, la comisia senatorială de anchetă privind referendumul


   Președintele Comisiei juridice din Senat, Toni Greblă, a declarat că șeful DNA, Daniel Morar și fostul procuror general, Laura Codruța Kovesi, vor trebui să răspundă întrebărilor membrilor Comisiei senatoriale de anchetă privind activitatea desfășurată de autoritățile și instituțiile publice în cazul votului de la referendumul din 29 iulie.
   Potrivit lui Greblă, procurorii de caz nu vor fi chemați în fața comisiei de anchetă, activitatea acestora fiind verificată de Inspecția Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii. Toni Greblă a precizat că această Comisie și-ar putea înceta activitatea numai în situația în care CSM ar decide derularea unei anchete proprii în acest sens. El a adăugat că nu s-a stabilit încă data la care Daniel Morar și Laura Codruța Kovesi ar putea fi chemați în fața senatorilor din Comisie.
   Întrebat cu privire la faptul că reprezentanții Comisiei Europene vor analiza înființarea acestei comisii senatoriale de anchetă, Toni Greblă a ținut să precizeze că legea fundamentală, Constituția, este cea care stabilește situațiile în care se poate înființa o comisie parlamentară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?