Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Un consilier local şi-a dat demisia fără să ştie


   Primarul pedelist al comunei Gura Caliței, Nicolae Èšandără, este acuzat de un consilier local că s-a folosit de un șiretlic pentru a obține demisia sa. Consilierul Ionel Bălan susține că edilul l-a pus să semneze că a primit un certificat de naștere, al cumnatei sale, dar ulterior s-a dovedit că și-a semnat propria demisie. Bălan a semnat hârtiile ca… primarul, fără să citească documentele care i s-au pus în față. „Primarul m-a invitat aici. Eu venisem la Primărie cu o altă problemă, la Registrul Agricol. M-a invitat sub pretextul că am de ridicat un certificat de naștere al cumnatei mele. Eu știam că nu e legal să îmi dea mie certificatul fără o procură. Mi-a pus mai multe foi, printre care și certificatul de naștere, și m-a pus să semnez și să pun data că am primit certificatul. Eu am semnat fără să știu că dedesubt era această foaie, cu demisia mea scrisă de el la mașină, nu de mine. A doua zi m-a chemat și mi-a spus că ar fi bine să mă retrag. Mi-a dat foaia și am citit-o. Eu am spus că am semnat pentru certificatul de naștere și el mi-a spus că mi-am semnat demisia. Eu nici nu m-am gândit să-mi dau demisia”, ne-a spus Bălan.
   Bălan este convins că primarul îi poartă râcă deoarece și-a dat votul pentru numirea în funcția de viceprimar a lui Dragoș Bîtculescu, fostul primar, pe vremea căruia nu existau scandaluri. Prin urmare, a făcut o sesizare la Prefectura Vrancea și la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, la care a anexat și așa zisa demisie.  

Primarul dă vina pe angajații primăriei

   Èšandără se apără și spune că soția fratelui lui Bălan și-a pierdut certificatul de naștere când s-a căsătorit, demonstrând astfel că habar nu are care sunt atribuțiile ofițerului de stare civilă. Potrivit legii, la căsătorie ți se cere cartea de identitate, nicidecum certificatul de naștere. Atunci când i-am cerut să ne pună la dispoziție cererea depusă de cumnata lui Bălan de eliberate a unui alt certificat de naștere, primarul pedelist nu a putut face acest lucru. Neregulile le-a pasat repede în cârca subordonaților săi. „El mi-a spus plângând că are probleme și că a fost amenințat la telefon că nu știu cine îi bagă furca în femeie. I-am precizat că există și posibilitatea să-i retragem sprijinul politic. Nu este neapărat nevoie să-i cer demisia. Dacă doresc să-l exclud îi retrag sprijinul politic. A spune că i-am băgat sub nas o demisie este o minciună”, susține Èšandără. „El s-a prezentat cu demisia. Am discutat-o, a semnat-o, am dat-o la secretară să o înregistreze”, a adăugat edilul.
   El a recunoscut că demisia, care ar fi fost scrisă pe 28 august, a fost înregistrată abia pe 4 septembrie. 

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?