Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Ponta: Povestea interimatului la Parchet şi DNA seamănă cu Oltchim. Pivniceru să trateze foarte serios situaţia


   Premierul Victor Ponta i-a solicitat ministrului Justiției, Mona Pivniceru, să nu se lase atrasă în „capcane politice” în cazul propunerilor pentru noul procuror general și noul șef al DNA, susținând că interimatul anunțat în urma expirării mandatului lui Kovesi începe să semene cu situația de la Oltchim.
El a spus miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că i-a solicitat deja ministrului Justiției, care poartă în aceste zile discuții la Bruxelles cu comisarul european Viviane Reding, să evite astfel de capcane. „Am rugat-o să nu se lase atrasă în capcane politice, tocmai din partea celor care nu ar trebui să facă politică. Ea are o discuție foarte clară cu Comisia Europeană, are o lege foarte clară, să facă propunerile pentru noul procuror general și noul șef la DNA. Nu este treaba Guvernului cine sunt acești oameni, treaba noastră este doar să știm că s-a respectat legea, să știm că două instituții importante fundamentale ale statului sunt conduse de oameni numiți conform procedurilor legale. Povestea asta cu interimatul care numește un alt interimat, care după aia desemnează un interimat, începe să semene cu Oltchim-ul. Aș vrea și sper ca doamna ministru când se întoarce (de la Bruxelles – n.r.) să trateze foarte serios această situație”, a afirmat Ponta.
   Noul ministru al Justiției, Mona Pivniceru, are stabilite astăzi, la Bruxelles, întrevederi cu vicepreședintele Comisiei Europene, Viviane Reding, care deține și portofoliul pentru Justiție, Drepturi Fundamentale și Cetățenie, precum și cu secretarul general al Comisiei Europene, Catherine Day. În cadrul discuțiilor va fi pusă în discuție chestiunea privind procedura de selecție a procurorilor pentru funcțiile de procuror general al României și procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție pe care Comisia Europeană o dorește transparentă și credibilă, mai ales că vineri ar urma să fie făcută publică lista finală a candidaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?