Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Ceremonia de plecare în misiune în Afganistan va avea loc mâine


   Ceremonia de plecare în misiune în Afganistan a celor 28 de militari din cadrul Brigăzii 8 LAROM va avea loc mâine, la ora 10.00, la sediul brigăzii. Programul activității cuprinde citirea ordinului de misiune, executarea apelului solemn, serviciul religios și defilarea militarilor. La ceremonie au fost invitate personalități militare și civile, reprezentanți ai administrației publice locale și centrale, precum și familiile militarilor care pleacă în misiune.
   Pentru misiunea care va dura șase luni, cei 28 de militari care formează echipa de consiliere militară tip batalion-sprijin-luptă (CS-MAT), s-au pregătit intens. Ei au avut două faze de pregătire, una națională și alta internațională. Faza de pregătire națională s-a desfășurat în poligonul Cincu și în unitatea din Focșani.
Faza internațională de pregătire s-a desfășurat în Germania și s-a încheiat la finele săptămânii trecute.  
   Scopul acestei misiuni este acela de a instrui structura de tip batalion de artilerie din armata afgană.
Militarii din cadrul Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” nu sunt la prima misiune în Afganistan. În ultimii ani, ei au avut mai multe misiuni și de fiecare dată s-au întors de pe tărâmurile afgane în formulă completă. De fiecare dată, militarii au fost felicitați pentru modul exemplar în care au acționat pentru a duce la îndeplinire misiunile încredințate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?