Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Ajutoare alimentare pentru persoanele defavorizate


   Guvernul a aprobat miercuri o hotărâre care prevede creșterea numărului de persoane ce vor avea parte de ajutoare alimentare din stocurile de intervenție comunitară, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Andrei Zaharescu, fără a preciza numărul beneficiarilor.
   În acest sens, Guvernul a adoptat un act normativ prin care sunt actualizate elemente ale Hotărârii 600/2009, din perspectiva unor regulamente de punere în aplicare ale Comisiei Europene, din acest an. ‘Modificările vizează mărirea numărului de persoane care pot beneficia de ajutoarele alimentare, în special cele mai expuse riscului de excluziune socială’, a precizat Zaharescu, menționând că actualul act normativ stabilește clar atribuțiile primăriilor.
   Beneficiarii sunt persoane cu venit minim garantat, șomeri înregistrați, pensionarii sistemului public de pensii cu o pensie mai mică de 400 de lei pe lună, persoanele cu handicap grav și accentuat neinstituționalizate. ‘Distribuția acestor ajutoare va începe în luna octombrie. De asemenea, se prevede că pe ambalajul produselor distribuite, precum și în punctele de distribuție să existe marcarea cu cuvintele «ajutor al UE», însoțite de emblema UE’, a spus Zaharescu, precizând că nerespectarea acestor prevederi atrage sancțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?