Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

VIDEO: SECRETELE murăturilor, dezvăluite de precupeţe (II)


   

 

Fiecare precupeață din piață are secretul ei pentru murăturile pe care le scoate la tarabă. Totul se face cu migală și cu simț de răspundere astfel încât clientul să fie mulțumit și să mai vină.
   Pe tarabe se găsește și hrean la otet pus simplu sau cu sfleclă roșie, bun ca garnitură la friptură sau la carne de vițel fiartă. Un borcănaș de 400 de grame se vinde cu 5 lei pentru cine vrea să treacă de chinul datului pe răzătoare al hreanului. „Eu pun o parte hrean, o parte oteț și una sfeclă roșie, toate date pe răzătoare. Dacă este sănătate, facem de toate. Am 15 ani de lucru la colectiv, 18 la fabrică și 15 ani pe tarabă”, spune Ecaterina Palcău.
   Femeia spune că spre deosebire de colegele ei precupețe, ea opărește castraveții puși la murat. „Eu îi pun cu apă opărită de seara până a doua zi dimineața și pe urmă îi pun la borcan. Ies foarte buni pot să vă dau să și gustați”, ne îndeamnă femeia. Pe tarabă mai scoate la vânzare și frunza de vie pentru sarmale, pe care o vinde cu 10 lei pala, cu 10 frunze. „Dacă cumpără mai multe, mai dau și bonus câte o pală, două de frunze”, spune Ecaterina Palcău.
   Cu toate că pare simplu de pregătit, chiar și această frunză de vie are secretul ei. Unele femei spun că înainte de a pune la bidon frunza o dau printr-o saramură care să o și curețe de toate impuritățile, iar mai apoi o pun în straturi cu sare multă. „Cu cât are mai multă sare cu atât este mai fragedă. Unele mai pun și corcodușe sau aguridă printre ea, dar eu nu pun. Uneori mai amestec și câteva frunze de leuștean care să dea gust”. completează rețeta Ecaterina Palcău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?