Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Marian Oprişan împlineşte astăzi 47 de ani


   Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea și totodată vicepreședinte al PSD , împlinește astăzi, de Ziua Crucii, 47 de ani.
   Marian Oprișan s-a născut în 1965, la Focșani. Aici a copilărit, aici și-a întemeiat familia și tot aici și-a început cariera politică, la vârsta de 19 ani. În plan familial, se mândrește cu fiica sa Mădălina, în prezent studentă. În plan profesional, nu s-a mulțumit cu lipit afișe, după cum spune chiar el, ci a luptat pentru a ajunge un politician de top. Åži i-a reușit.
   A urcat treptat în ierarhia politică, până la funcția de președinte al PSD Vrancea, funcție pe care o deține din 1993, iar pe 20 februarie 2010 a fost ales vicepreședinte al PSD România. În ceea ce privește cariera în administrația publică, a fost ales mai întâi vicepreședinte al Consiliului Județean, iar în anul 2000, președinte al acestei instituții.
   În iunie anul acesta, a câștigat din nou încrederea vrâncenilor. Marian Oprișan a fost ales președinte al Consiliului Județean Vrancea cu 70 % din voturile valabil exprimate, ceea ce îl situează pe primul loc în ceea ce privește procentajul cu care au fost aleși șefii administrațiilor județene. Marian Oprișan a obținut 111.406 voturi.
   Oprișan a fost alături de cetățenii județului în vremuri de criză, când apele au potopit Vrancea și când ninsorile au izolat județul, a intervenit pe lângă autoritățile centrale și a cerut sprijinul Comunității europene. S-a luptat pentru ca Vrancea să primească mai multe fonduri astfel încât vrâncenilor să nu le lipsească alimentarea cu apă, cu gaze naturale, curent electric, să beneficieze de drumuri reabilitate, canalizare, un mediu mai curat, instituții de cultură accesibile tuturor.
   A făcut o prioritate din construcția sau reabilitarea bisericilor și mănăstirilor, fiind cel căruia i se datorează ridicarea Catedralei Ortodoxe din Focșani. De numele său se leagă cele mai multe proiecte de investiții derulate vreodată în Vrancea. În prezent, administrația județeană, condusă de Oprișan, aplică proiecte cu finanțare europeană în valoare de 260 milioane euro, adică peste 10 mii de miliarde de lei vechi.
   „Monitorul de Vrancea” îi urează președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, mult noroc, sănătate și „La mulți ani”.

17 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?