Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Omorât de înţepătura unui bărzăun


   Un bărbat, din comuna Gura Caliței, a murit după ce a fost înțepat de un bărzăun. Luni după-amiază, Constantin Jipianu era la cules de prune, moment în care a fost înțepat de o insectă în zona arcadei. La fața locului a ajuns un echipaj al ambulanței, dar personalul medical nu a mai putut face nimic pentru a-i salva viața bărbatului, acesta fiind decedat.
   Din primele informații a reieșit că bărbatul ar fi fost înțepat de un bărzăun și a intrat în șoc anafilactic. Medicii legiști vor fi cei care vor stabili cu exactitate care au fost cauzele decesului, trupul neînsuflețit fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie. Moartea bărbatului este anchetată și de polițiștii din Gugești. „La data de 10 septembrie a.c., orele 15.30, polițiștii din Gugești au fost sesizați despre faptul că J. Constantin, din comuna Gura Caliței, în timp ce se afla la cules de prune, a decedat ca urmare a faptului că a fost înțepat de o insectă în zona arcadei. Cadavrul a fost transportat la SML Vrancea în vederea efectuării necropsiei”, au precizat oamenii legii.
   Specialiștii spun că șocul anafilactic este o reacție alergică rară, dar foarte gravă. Se instalează brusc și se poate înrăutăți foarte repede, putând cauza decesul, așa cum s-a întâmplat și cu bărbatul din Gura Caliței. Insectele care pot cauza șoc anafilactic sunt: albina, viespea, bărzăunul, dar și furnica.
   În astfel de cazuri, specialiștii spun că trebuie sunat la 112 cât mai repede. De asemenea, persoana care a fost înțepată trebuie așezată pe spate, pe o suprafață plată. Orice articol de vestimentație strâns pe corp trebuie îndepărtat și dacă este posibil, victima trebuie acoperită cu o pătură. Persoanei înțepate nu trebuie să-i se dea nimic de băut, iar dacă prezintă stări de vomă și vărsături sau expectorații cu sânge, este recomandat ca victima să fie întoarsă pe burta pentru a preveni riscul de a se îneca. Ajutorul medicilor trebuie solicitat chiar dacă starea victimei se îmbunătățește.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?