Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia


   Premierul Victor Ponta s-a întâlnit luni, la sediul Camerei Deputaților, cu reprezentanții Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), informează un comunicat de presă remis AGERPRES de Executiv.
   Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii „a fost susținut faptul că niciodată, în ultimele luni, statul de drept nu a fost în pericol în România”. „Primul-ministru a susținut, de asemenea, că România trebuie să aibă un rol important în UE și să fie ferm angajată, prin instituțiile sale, în susținerea valorilor democratice pe care se bazează proiectul european. (…) Primul-ministru a anunțat intenția Guvernului de a depăși actuala criza politică, subliniind în același timp nevoia ca toate părțile implicate să respecte atât deciziile instituțiilor statului, dar să și țină cont de voința exprimată în mod democratic de români și care transmite un semnal politic important”, se arată în comunicatul citat.
   Premierul a mai discutat cu reprezentanții Comisiei de la Veneția evoluțiile constituționale din România din ultimii ani, vizita reprezentanților comisiei având loc în contextul pregătirii unei opinii privind situația constituțională de la București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?